Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

Συλλήψεις εμπόρων "θανάτου" μέσα σε στρατόπεδα


#ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΟΠΛΙΤΕΣ ΒΑΠΟΡΑΚΙΑ#


Διάδοση ναρκωτικών μέσα στα στρατόπεδα.

Δυστυχώς συμβαίνει και είναι ένα τεράστιο κοινωνικό φαινόμενο.


Πολλοί  ευάλωτοι νέοι λίγο από την παρέα, λίγο από τη δήθεν "μαγκιά", λίγο οι επιτήδειοι παρασύρονται και "ξεκινούν τις δοκιμές".

Η Ειδική Ομάδα Αντιμετώπισης Ναρκωτικών (ΕΟΑΝ) η οποία σε συνεργασία και με την ΥΚΑΝ, είναι τα τελευταία 3 χρόνια το εργαλείο της Εθνικής Φρουράς να σταματήσει την εισαγωγή ναρκωτικών στα στρατόπεδα, να διωχθούν οι έμποροι του θανάτου και να διαφυλάξει τους νέους της.

Και η πορεία της είναι επιτυχής, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει 120 συλλήψεις στην περίοδο δράσης της ΕΟΑΝ οι 70 εντός στρατοπέδου, ενώ παράλληλα έχουν κατασχεθεί μεγάλες ποσότητες σκληρών ναρκωτικών που θα κατέληγαν σε φαντάρους.
Τι γίνεται όμως όταν τα "βαποράκια" που συλλαμβάνονται δεν είναι απλοί φαντάροι αλλά Επαγγελματίες Οπλίτες, οι οποίοι δεν βλέπουν νεοσύλλεκτους, αλλά εν δυνάμει "πελάτες";

Τον τελευταίο μόνο χρόνο η ΕΟΑΝ συνέλαβε συνολικά 5 Συμβασιούχους Οπλίτες για διακίνηση ναρκωτικών. Από αυτούς, 3 μέσα στις μονάδες τους. Δυστυχώς, υπάρχουν και στις Ένοπλες Δυνάμεις "σάπια μήλα".


Γιατί όμως να συμβαίνει αυτό;

Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι που ελέγχουν το "ποιον" όσων επιθυμούν να καταταγούν στις ΕΔ; Δεν είναι ο στρατός κύριοι "ξέφραγο αμπέλι". Δε μπορεί ο κάθε επιτήδειος να αποκτάει "πάσο" στα στρατόπεδα για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του. Δε επιτρέπεται κάποιοι να σπιλώνουν το ήθος και τη περηφάνια του στρατιωτικού. Ο σκοπός του είναι συγκεκριμένος και ιερός και δε περιλαμβάνει καμία έκνομη πράξη.

Ελπίζουμε λοιπόν, με τις επικείμενες προσλήψεις συμβασιούχων οπλιτών, αυτή τη φορά να γίνει καλύτερη διαλογή υποψηφίων και ότι η ΕΟΑΝ με την ΥΚΑΝ θα εξαλείψουν αυτό το  φαινόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.