Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Η Μογκερίνι στο ΥΠΕΘΑ, η επιστροφή Κωσταράκου και τα σενάρια


Η Φεντερίκα Μογκερίνι Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, έρχεται τη Παρασκευή στην Αθήνα και το πρόγραμμά της περιλαμβάνει και επίσκεψη στο ΥΠΕΘΑ. Λογικά θα συνοδεύεται από τον πρόεδρο της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ Μ. Κωσταράκο.


Θα΄ ναι η πρώτη φορά που επιστρέφει στο ΥΠΕΘΑ, μετά από την ολοκλήρωση της καριέρας του στο στράτευμα και την τετραετή θητεία του ως Α/ΓΕΕΘΑ. Βέβαια τα σενάρια που θέλουν κάποιους να τον εμπλέκουν με την πολιτική αμέσως μετά την ολοκλήρωση της θητείας του και στην ΕΕ, ανοίγουν δρόμους και για “ολική επιστροφή” στο ΥΠΕΘΑ… Ακούγονται πολλά όπως επερχόμενη πρόταση για να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ και να τοποθετηθεί ως ΥΦΕΘΑ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Τα σενάρια προκλήθηκαν μετά από συνάντηση που είχε ο Κ.Μητσοτάκης μαζί του σ΄ ένα από τα ταξίδια του στις Βρυξέλλες.


Ως γνωστόν τα σενάρια είναι σενάρια κι αν δεν επιβεβαιωθούν δεν έχουν καμία σημασία. Όπως λένε “όταν κάνουμε σχέδια ο Θεός γελάει”. Και βέβαια δεν γνωρίζει κανείς και τις προθέσεις του άμεσα ενδιαφερόμενου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.