Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Γραμματέας του τομέα Άμυνας των ΑΝ.ΕΛ Λάρισας ο Ανχης ε.α Σταύρος Γατής


Γραμματέας του τομέα Άμυνας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Λάρισας αναλαμβάνει σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο Τεθωρακισμένος απόστρατος Αντισυνταγματάρχης Σταύρος Γατής.
Η Γραμματεία  Εθνικής   Άμυνας και η περιφερειακές οργανωτικές δομές είναι  το πολιτικό παρατηρητήριο του Κινήματος στη κοινωνία. Υλοποιεί τις πολιτικές του Κινήματος και είναι αρμόδια :
          α.   Για την ανίχνευση των αναγκών της κοινωνίας σε θέματα Εθνικής Άμυνας , στις οποίες πρέπει να ανταποκρίνεται το Κίνημα.


                    β.     Για τον σχεδιασμό, τον συντονισμό και την υλοποίηση δράσεων στον τομέα πολιτικής τους.
                γ.   Για την κινητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή των μελών του Κινήματος που είναι μέλη  ή φίλοι  της Γραμματείας στις δράσεις που υλοποιεί η Γραμματεία και το Κίνημα.
            δ.     Για την ενημέρωση των συντονιστικών επιτροπών του Κινήματος και των σχετιζομένων σε θέματα Εθνικής  Αμυντικής Πολιτικής σε Εθνικά θέματα  σχετικά με τις ανάγκες της κοινωνίας και ειδικότερα των εν ενεργεία και εν αποστρατεία Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
       ε. Για τη παρακολούθηση του αντίστοιχου νομοθετικού έργου και στήριξη του κοινοβουλευτικού ελέγχου παρουσιάζοντας σχετικές προτάσεις στον αρμόδιο τομεάρχη Άμυνας βουλευτή του Κινήματος  κ. Κώστα Κατσίκη .
        2.   Οι υπεύθυνοι της Γραμματείας Άμυνας στη Περιφέρεια έχουν την ευθύνη:


                 α.  Καταγραφής και ιεράρχησης των προβλημάτων και αναγκών των ε.α. Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας και προτείνουν λύσεις, σε συνεργασία τις τοπικές συντονιστικές , με τον Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού και ακολούθως με τον Γραμματέα του Κινήματος .


                                            
                 β.    Προβολής  των πολιτικών θέσεων του Κινήματος στην περιφέρεια.
               γ.   Διοργάνωσης εκδηλώσεων, όπου είναι δυνατόν, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Συντονιστικές Επιτροπές του Κινήματος με σκοπό την προβολή των θέσεων των ΑΝΕΛ στα μέλη, στους πολίτες, στην περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση, σε σωματεία, συλλόγους και φορείς.
           δ.    Διατήρησης του πλήρους αρχείου του έργου τους για το οποίο ενημερώνουν τη Γραμματέα Εθνικής Άμυνας  όποτε τους ζητηθεί και κατάθεσης γραπτώς έκθεσης πεπραγμένων ανά δίμηνο.


       ε.   Υλοποίησης των ειδικών κατευθύνσεων του Κινήματος για αποτελεσματική χρήση των διαδικτυακών επικοινωνιακών τους σχημάτων και του επικοινωνιακού, προωθητικού υλι-κού τους, από τους υπεύθυνους   Επικοινωνίας και κοινωνικής δικτύωσης (blogs, facebook κλπ)
      3.    Αρκετά θέματα που  απασχολούν έντονα τα μέλη  και τους φίλους του Κινήματος με τους αρμόδιους στο ΥΠΕΘΑ που προωθεί  και προβάλλει η Γραμματεία Εθνικής  Άμυνας  τη τρέχουσα περίοδο είναι:
                α.     Η αποδέσμευση συντάξεων αποστράτων από τους εε,


                β.     Η αποτροπή των μειώσεων  εφ’ άπαξ αποδοχών,
               γ.     Η αποτροπή των   μειώσεων των ειδικών μισθολογίων στο σύνολό τους, από το 2019.
               δ.     Η  αφαίρεση των αναλογούντων προς τα εξάμηνα από τις συντάξεις,
               ε.     Οι συντάξεις  στις  χήρες στελεχών των ΕΔ  με όριο ηλικίας τους τα 55 χρόνια.


              στ.   Ο επανυπολογισμός  συντάξεων των ε.α  στελεχών των Ε.Δ., το 2018.
                ζ.    Η μη μεταβίβαση της προσωπικής διαφοράς στις χήρες  των στελεχών των ΕΔ.
               η.    Η εφαρμογή «κόφτη», ενοποίηση όλων των συνταξιούχων  στο ΕΦΚΑ.
               θ.    Η  μη συμμετοχή εκπροσώπου Στρατιωτικού/Αποστράτου στην Επιτροπή ΕΦΚΑ  , από το ΥΠΕΘΑ ή τις Θεσμικές Ενώσεις των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων.


             η.  Η διατήρηση  του ύψους των Μερισμάτων στους Αποστράτους  από τα ΜΤΣ, ΜΤΝ, ΜΤΑ καθώς, η αποσαφήνιση  από το Υπουργείο Οικονομικών  ότι αυτά τα ταμεία δεν είναι Επικουρικά αλλά συμμετοχικά που δίνουν μερίσματα στα μέλη τους.
              Ι.  Η παραμονή των Στελεχών στην Υπηρεσία μέχρι την ηλικία των 58 ετών, εφ. όσον το επιθυμούν.
           ια.  Η διατήρηση του μερίσματος ΕΚΟΕΜ του Στρατού – Ναυτικού – Αεροπορίας και μετά το 2019 , στα σημερινά επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.