Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν υποστεί αδιαμφισβήτα άδικες μισθολογικές περικοπές. Όμως εξακολουθούν να εργάζονται με φιλότιμο και μεράκι για το επάγγελμα τους παρά τις όποιες αντιξοότητες και την αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας να τους εξασφαλίζει ικανοποιητικές αποδοχές εξισώνοντας τους με “απλούς δημοσίους υπαλλήλους”. Μάλιστα, πολλοί εξ αυτών πραγματικά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να αποδίδουν τα μέγιστα και να συνεισφέρουν σημαντικά στην υπηρεσία τους. Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω κατασκευή που πραγματοποιήθηκε κυριολεκτικώς με μηδενικό κόστοςγια τον Ε.Σ από ΕΠ.ΟΠ Λοχία που υπηρετεί σε μονάδα πυροβολικού του Δ’ Σώματος Στρατού.







Πρόκειται για ένα φορητό διαγνωστικό εργαλείο κατάλληλο για το συγκρότημα του κινητήρα Μ109A3GEA2 με δυνατότητες από εκκίνηση του κινητήρα μέχρι έλεγχο της στάθμης του ψυγείου και ενεργοποίηση του συστήματος προθέρμανσης. Ένα εργαλείο απαραίτητο για κάθε αυτοκινούμενη μοίρα μέσου πυροβολικού. Η κατασκευή του βασίζεται σε ένα έπιπλο (παλιό ντουλάπι) μαζί με τα απαραίτητα ηλεκτρονικά απάρτια ενώ η λαβή μεταφοράς προέρχεται από 680Μ. Με τη χρήση αυτού του συστήματος κάθε μονάδα πυροβολικού μπορεί να εκτελεί άμεσο έλεγχο του κινητήρα των αυτοκινούμενων πυροβόλων με διάγνωση βλαβών. 
Η παραπάνω ευρεσιτεχνία είναι απόδειξη πως υπάρχουν στελέχη του Ε.Σ που προσπαθούν και αγωνίζονται δείχνοντας πως τιμούν και με το παραπάνω το επάγγελμα τους. Ας ελπίσουμε πως η παραπάνω κατασκευή εκ των ενόντων δεν θα μείνει στάσιμη αλλά θα επεκταθεί και σε άλλες μονάδες. 
Oι φωτογραφίες από τον ΕΠ.ΟΠ Λοχία ΠΒ Γεώργιο Κιλαρόγλου που υπηρετεί 105 Α/Κ Μοίρα Μέσου Πυροβολικού.