Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017

ΕΦΑΠΑΞ στην ΠΑ: Γιατί ταλαιπωρήθηκαν άδικα στελέχη από λάθη των υπευθύνων

Η καταβολή εφάπαξ σε περίπου 120 στελέχη της ΠΑ που το ανέμεναν εδώ και πολύ καιρό είναι μια θετικότατη εξέλιξη. Η καθυστέρηση όπως αποδεικνύεται θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Γιατί το λέμε αυτό;
Από που βρέθηκαν τα χρήματα λοιπόν τα χρήματα;


Τα χρήματα βρέθηκαν από τα ταμειακά διαθέσιμα του ΕΛΟΑΑ, που προέκυψαν (επιτέλους) από τον διαφορετικό τρόπο παρακολούθησης των λογιστικών εγγραφών και προκαταβολών του εφάπαξ από το ίδιο Ειδικό Λογαριασμό, σε σχέση με τον  ΕΛΟΑΣ του ΣΞ και τον ΕΛΟΑΝ του ΠΝ, όπου τελικά δημιουργείται αυτή η αποθεματοποίηση. 
Με δεδομένο ότι ο ΕΛΟΑΑ είναι αυτόνομο Νομικό Πρόσωπο, το ΓΕΑ λαμβάνοντας υπόψη τη σχετική εισήγηση της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΛΟΑΑ ακολούθησε την ορθή και προβλεπόμενη διαδικασία.


Σωστός χειρισμός από πλευράς ΓΕΑ προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα στελέχη της ΠΑ που έχουν αρκετά μεγαλύτερη χρονική καθυστέρηση χορήγησης εφάπαξ, σε σχέση με τους Ειδικούς Λογαριασμούς του ΣΞ και του ΠΝ που δίδουν ΕΦΑΠΑΞ  βοηθήματα.
Υπήρξε πράγματι από πλευράς ΓΕΑ σοβαρή και μεθοδική ενασχόληση με τα θέματα του ανθρώπινου δυναμικού όσον αφορά το ΕΦΑΠΑΞ των Στελεχών, διότι εκ του αποτελέσματος ο ΕΛΟΑΑ εδώ και μερικά χρόνια “δεν είναι στο σωστό δρόμο”. 


Μακάρι αυτή να είναι η αρχή, όπου και πρέπει να συνεχισθεί η όλη αυτή η σωστή παρεμβατικότητα του ΓΕΑ, μέχρι ο ΕΛΟΑΑ να καταλάβει ότι πρέπει να κάνει τις λογιστικές του εγγραφές, σύμφωνα με τους άλλους ειδικούς λογαριασμούς του ΣΞ και του ΠΝ, ώστε να είναι το ίδιο έγκαιρος με τα άλλα ΓΕ στην χορήγηση ΕΦΑΠΑΞ βοηθήματος που έχει τόσο πολύ ανάγκη το Στελεχιακό δυναμικό της ΠΑ και γενικότερα των Ε.Δ.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.