Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017

Ο Διακονητής Συνταγματάρχης του Αγίου Παϊσίου


Διακονητής στην εκκλησιαστική ορολογία, σημαίνει αυτός που αναλαμβάνει να φροντίζει, να προσφέρει, να εργάζεται για κάποιο πρόσωπο ή σε κάποιο τομέα του εκκλησιαστικού ή όχι χώρου. Για παράδειγμα υπάρχουν διακονητές που αναλαμβάνουν να φροντίζουν την εκκλησία ενός Αγίου, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε πρόσωπα όπως ο Ηγούμενος, ο οικείος Μητροπολίτης, ο Ιερέας της ενορίας τους και να εργάζονται σε κάποιο τομέα εκτελώντας το διακόνημα, ανάλογα και με τις γνώσεις τους (μάγειρας, νοσοκόμος κλπ).

Βασικό χαρακτηριστικό τον διακονητών, η αφιλοκερδής προσφορά σε αυτό που αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας.
Τα παραπάνω και κυρίως το τελευταίο ταιριάζουν στην περίπτωση του Συνταγματάρχη (ΜΧ) της 1ης Στρατιάς Κωνσταντίνου Κωστόπουλου, ο οποίος αποκαλείται και διακονητής της εκκλησίας του Αγίου Παϊσίου.

Είναι ο άνθρωπος που ως Διοικητής του 730 TΜΧ Γ/Φ στον Αμπελώνα της Λάρισας, χάρη στη μεγάλη αγάπη προς την Εκκλησία και το νέο Άγιο της Γέροντα Παϊσιο, είχε την ιδέα να κατασκευάσει εντός του στρατοπέδου, ιερό ναό στη μνήμη του.
Με τις γνώσεις του ως Αξιωματικός του Μηχανικού και χάρη στην πρόνοια του Θεού, ο ναός κατασκευάστηκε σε μικρό χρονικό διάστημα και πλέον αποτελεί πόλο έλξης των πιστών, από την περιοχή του Αμπελώνα, του Τυρνάβου και της Λάρισας, που κατά εκατοντάδες συρρέουν να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου. Το είδαμε φέτος, πριν λίγες ημέρες στην πανήγυρη  του ναού όπου δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο από πιστούς στην περιφορά της ιεράς εικόνας. 

Εκεί ο φακός του kranosgr ''συνέλαβε'' και το θεμελιωτή -διακονητή του Αγίου Παϊσίου, ο οποίος στεκόταν πίσω από τον Επιτελάρχη της 1ης Στρατιάς Υποστράτηγο Πέτρο Δεμέστιχα και τον Ταξίαρχο Διευθυντή Μηχανικού του σχηματισμού Ανδρέα Κωνσταντίνου και με συγκίνηση αντίκριζε τον Ιερό Ναό.

Παρόλο που παρέδωσε τη Διοίκηση της μονάδος, ο Συνταγματάρχης Κωστόπουλος διατήρησε το διακόνημα του ''υπευθύνου'' της Εκκλησίας για την οποία δε σταματά ούτε στιγμή να φροντίζει ως πιστός διακονητής του Αγίου Παϊσίου μέχρι τέλους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.