Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Σεμνή τελετή στο Μνημείο Πεσόντων κατά την Τούρκικη Εισβολή στην Κύπρο (Λάρισα, πλατεία Αγαμέμνονα Μπλάνα)Στην πλατεία Αγαμέμνονα Μπλάνα στη Λάρισα, την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017  τελέσθηκε στο Μνημείο Πεσόντων κατά την Τούρκικη εισβολή στην Κύπρο τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων,  από τις Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές της πόλης, του ΣΕΑΝ Λάρισας, της ΛΕΚ και πλήθους φορέων και σωματείων.

Στην σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος των Κυπρίων Λάρισας εξήρε την αυτοθυσία των Ελλήνων που έδωσαν τη ζωή τους για να υπερασπισθούν τη μαρτυρική γη της Κύπρου. Αναρωτήθηκε επίσης, γιατί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας , επέλεξε την ημέρα της 20ης Ιουλίου , ημέρα εορτής του Προφήτη Ηλία ως ημέρα εορτής για την Αεροπορία Στρατού, μιά ημέρα φορτισμένη από την νωπή ακόμη Τούρκικη εισβολή, μια ημέρα που θα έπρεπε να είναι αφιερωμένη στους σύγχρονους Ήρωες που έπεσαν στο καθήκον. 
Ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Λάρισας κ. Μιχάλης Φωκάς μας δήλωσε για τη σημερινή επέτειο: "43 χρόνια μετά την Τούρκικη εισβολή και ακόμη αναρωτιόμαστε τι έφταιξε. Εκατοντάδες οι Αγνοούμενοι, χιλιάδες οι Ξεριζωμένοι, και το Νησί της Κύπρου ακόμη να στενάζει από τον Τούρκικο ζυγό, διαιρεμένο. Είμαστε εδώ σήμερα για να τιμήσουμε  Αυτούς που έδωσαν το αίμα και τη ζωή τους για να υπερασπισθούν Μία Γή, Μία Πατρίδα. Δίνουμε όρκο όταν έρθει  η ώρα που θα ξαναπολεμήσουμε τον Τούρκο, να ελευθερώσουμε γή Ελληνική στην Ανατολική Θράκη, στον Πόντο, στην Κύπρο". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.