Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ: Θα ανοίξει και ο φοριαμός του ΓΕΕΘΑ με τα “καλά κρυμμένα μυστικά”;


Ο φοριαμός που βρίσκεται στο ΓΕΕΘΑ και περιλαμβάνει πλήθος εγγράφων για την εμπλοκή στρατιωτικών στα γεγονότα της Κύπρου θ΄ ανοίξει; Το ερώτημα δεν είναι δικό μας αλλά προέρχεται από στρατιωτικούς που γνωρίζουν την ύπραξη του φοριαμού με τα έγγραφα και κάποιοι, μάλλον ελάχιστοι, είχαν κάποια στιγμή πρόσβαση στα άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία που περιλαμβάνονται στους φακέλους.Όπως λένε όσοι είχαν αυτό το προνόμιο, ανάμεσα στα ονόματα που είχαν ζήσει τα γεγονότα από πρώτο χέρι, περιλαμβάνονται και τέσσερις μετέπειτα Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων. Το ερώτημα τίθεται με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για την παραχώρηση του Φακέλου της Κύπρου στην Κυπριακή Δημοκρατία.


Θ΄ ανοίξει αυτός ο φοριαμός; Θα δοθούν αυτά τα στοιχεία 43 χρόνια μετά στη δημοσιότητα; Όταν χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία που διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται καταστάσεις σ΄ όλο το πλανήτη αποχαρακτηρίζουν άκρως απόρρητα έγγραφα,μετά από 40 χρόνια, εμείς θα κρατάμε μυστικά για την Κύπρο;
Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος είπε στη Βουλή ότι “ήλθε η ώρα να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι της Κύπρου οι οποίοι υπάρχουν είτε δεν υπάρχουν. Είναι ξεκάθαρο ότι η εντολή του πρωθυπουργόυ να δοθούν διά του προέδρου της Βουλής όλα τα αρχεία της Εξεταστικής Επιτροπής για την Κύπρο είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα».


Σημείωσε ότι η πρόσβαση στο αρχείο του Φακέλου της Κύπρου είναι «ένα αίτημα των Ελληνοκυπρίων για πάρα πολλά χρόνια το οποίο δεν είχαμε ικανοποιήσει» και ενημέρωσε ότι με εντολή του πρωθυπουργού γίνεται σήμαντική δουλειά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και δίνονται όλα εκείνα τα στοιχεία που θα αποδείξουν τι συνέβη το 1974. «Από τη μεριά τη δική μας θα αποδοθούν όλα εκείνα τα στοιχεία που αφορούν στρατιωτικές πληροφορίες για την περίοδο του πραξικοπήματος αλλά και την περίοδο της εισβολής και της κατοχής» υπογράμμισε ο Πάνος Καμμένος. Ελπίζουμε ότι θα ανοίξει και τον φοριαμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.