Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

3.000 αιτήσεις συνταξιούχων (και αποστράτων) για επιστροφή ποσών λόγω λανθασμένων παρακρατήσεων υπέρ ΕΟΠΥΥ


Οι συνταξιούχοι ζητούν πίσω τα κλεμμένα


Τρεις χιλιάδες αιτήσεις με το αίτημα της επιστροφής των παρανόμως και αχρεωστήτως παρακρατηθέντων ποσών έχουν κατατεθεί στα γραφεία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων από ασφαλισμένους οι οποίοι έχασαν μέσα σε μία εξαετία πάνω από 250.000.000 ευρώ από τις συντάξεις τους.


Μετά την πρόσφατη αποκάλυψη ότι τα ασφαλιστικά ταμεία τους (πλην ΤΣΜΕΔΕ) παρακρατούσαν μεγαλύτερα ποσά από ό,τι έπρεπε, υπέρ του ΕΟΠΥΥ, οι συνταξιούχοι όλης της χώρας αποφάσισαν να διεκδικήσουν δυναμικά τα ποσά που τους παρακρατήθηκαν παρανόμως, ενώ την ίδια στιγμή η «εκκωφαντική» σιωπή του υπουργείου Εργασίας επιτείνει την αγωνία για την έκβαση της υπόθεσης.


Προκειμένου να πιέσει το υπουργείο για μια απάντηση επί της αδικίας που συντελέστηκε, το ΕΝΔΙΣΥ έστειλε σήμερα επιστολή στην υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, ζητώντας της «να τακτοποιήσει το θέμα».


Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρεται πως σε τρεις νόμους (2084/92, 4334/15, 4387/16) που αφορούν την κράτηση υπέρ υγειονομικής περίθαλψης ορίζεται ότι η κράτηση αυτή γίνεται επί του «καταβαλλόμενου» ποσού και για κάθε νόμο η έννοια του «καταβαλλόμενου ποσού» έχει ερμηνευτεί διαφορετικά.


«Επειδή σύμφωνα με τη νομική και τη γενική ορολογία καταβαλλόμενο ποσό είναι το ακαθάριστο ποσό όπως αυτό διαμορφώνεται μετά την αφαίρεση των μειώσεων και η έννοια του όρου “καταβαλλόμενο ποσό” είναι μία και μοναδική στην ελληνική γλώσσα, παρακαλούμε να επιστραφούν στους συνταξιούχους τα παρανόμως και αχρεωστήτως παρακρατηθέντα ποσά, που παρακρατήθηκαν από αυτούς παρερμηνεύοντας την έννοια του όρου “καταβαλλόμενο ποσό” του ν. 2084/92» τονίζει το Δίκτυο Συνταξιούχων.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τις αιτήσεις που έχουν κατατεθεί για επανυπολογισμό, οι υψηλοσυνταξιούχοι είναι εκείνοι που «μετρούν» τις μεγαλύτερες απώλειες εισοδημάτων. Μάλιστα, συνταξιούχοι των ΔΕΚΟ, των τραπεζών, οι στρατιωτικοί, οι υψηλόβαθμοι δημόσιοι υπάλληλοι κ.λπ. έχασαν όλα αυτά τα χρόνια από 1.000 έως και 3.000 ευρώ.


Η αδικία αυτή σταμάτησε τον Ιούνιο του 2016, μετά την ψήφιση του Ν.4387/2016, όπου δόθηκε η σωστή ερμηνεία στην έννοια «καταβαλλόμενο ποσό». Ωστόσο, η τωρινή κυβέρνηση, παρότι διόρθωσε το λάθος που είχαν ξεκινήσει οι προηγούμενες, επέλεξε να υποβαθμίσει το ζήτημα της αναδρομικής επιστροφής των χρημάτων που παρακρατήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια από 1.000.000 ανυποψίαστους συνταξιούχους, επικαλούμενη -σύμφωνα με πληροφορίες- λόγους οικονομικής στενότητας.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 05/07/2017 – ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΡΙΝΟΥ)
ΠΗΓΗ: http://staratalogia.blogspot.gr/2017/07/3000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.