Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017

Μειώσεις 15,5% με τον επανυπολογισμό συντάξεων στελεχών ΕΔ-ΣΑ. Όλες οι αλλαγές (ΒΙΝΤΕΟ-ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ)


ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣΣτην σημερινή (02-07-2017) πρωινή εκπομπή της δημοσιογράφου Φαίης Μαυραγάνη, στον τηλεοπτικό σταθμό Ε, με καλεσμένο τον δημοσιογράφο της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» Κώστα Κατίκο και τον εργατολόγο Γιώργο Ρωμανιά, συζήτησαν για τις μειώσεις 15,5% λόγω του επανυπολογισμού στις συντάξεις των στελεχών ΕΔ-ΣΑ, με παραδείγματα.

Ουσιαστικά ο δημοσιογράφος Κώστας Κατίκος κάνει τηλεοπτική μεταφορά του άρθρου του με τίτλο: "«Κόβουν» έως 200 ευρώ από τις συντάξεις των στελεχών ΕΔ-ΣΑ" που δημοσίευσε την 28/06/2017 ο «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» και αναρτήσαμε ΕΔΩ.Τα κυριότερα σημεία που επισημάνθηκαν είναι:

α. Μειώσεις 15,5% με τον επανυπολογισμό σε συνταξιούχους στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες

β. Διπλό ψαλίδι σε μισθό και συντάξεις

γ. Δεν προσμετρούνται οι αποδοχές που είχαν πριν πάρουν σύνταξη αλλά από το 2014 και μετά

δ. Στον «αέρα» η μάχιμη 5ετια και τα διπλά εξάμηνα, λόγω ασαφειών νόμου

ε. Μειώνονται οι συντάξεις ακόμη και με τα διπλά έτη


Προσοχή! Στην εγκύκλιο προβλέπεται ότι με 15 πραγματικά έτη και υπολογισμό σύνταξης τα 20 μπαίνει αστερίσκος στον επανυπολογισμό

Πλασματικά έτη: υπολογίζονται μόνο όσα αγοράστηκαν με εισφορές

Και καταλήγει:

Οι απόστρατοι ΕΔ-ΣΑ είναι η μόνη κατηγορία συνταξιούχων που είχε ήδη επανυπολογισμό στις συντάξεις πριν ψηφιστεί ο νόμος Κατρούγκαλου, δηλαδή είχαν:

α. Μία μείωση σύνταξης το 2012

β. Επανυπολογισμό το 2014

γ. Και ξανά επανυπολογισμό το 2017


Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:


      

BINTEOΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.