Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

Συνάντηση Υπαρχηγών Γενικών Επιτελείων Εθνικής Άμυνας Κρατών Πρωτοβουλίας SEDM

Από 6 έως 8 Ιουνίου 2017, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, συμμετείχε, στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου, στην συνάντηση των Υπαρχηγών των Γενικών Επιτελείων Εθνικής Άμυνας των κρατών, που λαμβάνουν μέρος στην πρωτοβουλία South-Eastern Europe Defence Ministerial Process (SEDM).

Ο σκοπός της συνάντησης,  η οποία διεξάγεται σε ετήσια βάση, ήταν η ενημέρωση για τις δραστηριότητες της Συντονιστικής Επιτροπής (SEDM-Coordination Committee) και της Πολιτικοστρατιωτικής Διευθύνουσας Επιτροπής (SEDM-Politico Military Steering Committee), επί των δράσεων της SEDM.  Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάσθηκαν και οι δραστηριότητες της πολυεθνικής ταξιαρχίας South-Eastern Europe Brigade (SEEBRIG), η οποία αποτελεί τον στρατιωτικό βραχίονα της SEDM.

Στην πρωτοβουλία SEDM, η οποία αναλήφθηκε μετά από σχετική πολιτική απόφαση και αποσκοπεί στην ανάπτυξη της ασφάλειας στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης μέσω της ενδυνάμωσης της περιφερειακής αμυντικής συνεργασίας, συμμετέχουν 15 κράτη (Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία, πΓΔΜ, Ρουμανία, Τουρκία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία, Σλοβενία, Ουκρανία, Σερβία, Ιταλία, Γεωργία, Μαυροβούνιο, ΗΠΑ) και η Μολδαβία σαν κράτος-παρατηρητής.
Η Ελλάδα πρόκειται να αναλάβει την Προεδρία SEDM-CC/PMSC την 1η Ιουλίου 2017 και για χρονικό διάστημα 2 ετών.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.