Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

Κτυπήθηκε μεταφορικό ελικόπτερο S-70 του τουρκικού Στρατού από αμερικανικό βλήμα

Μεταφορικό ελικόπτερο S-70 Blackhawk του τουρκικού Στρατού με 7 (κατ'άλλες πηγές 4) επιβαίνοντες κτυπήθηκε από βλήμα που εκτόξευσαν Κούρδοι μαχητές του ΡΚΚ, ενώ προσγειωνόταν σε προωθημένη βάση στην ορεινή περιοχή της Çukurca, στα σύνορα με το Ιράκ.

Το ελικόπτερο απέφυγε την ολική καταστροφή χάρη σε έναν απότομο ελιγμό του πιλότου που είδε την λάμψη από τη εκτόξευση μάλλον αντιαρματικού φορητού αμερικανικού βλήματος ΑΤ-4 το οποίο εκτοξεύθηκε από σημείο περίπου στο ύψος της πτήσης του ελικοπτέρου ανάμεσα στα βουνά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του περιφερειάρχη της επαρχίας Hakkari, το τουρκικό ελικόπτερο δέχθηκε τα πυρά Κούρδων ανταρτών κατά την προσέγγιση σε ζώνη προσγείωσης στο όρος Güven. Κατάφερε να προσγειωθεί τα θραύσματα είχαν καταστρέψει τον ένα κινητήρα. Αμέσως στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και τελικά δύο άλλα ελικόπτερα του ιδίου τύπου μαζί με ένα AH-1 Super Cobra κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο και να περισυλλέξουν πλήρωμα και επιβάτες..

Σημειώνεται ότι οι αντάρτες του ΡΚΚ έχουν εξοπλιστεί  με αμερικανικά αντιαρματικά όπλα καθώς μόνο το τελευταίο τρίμηνο εντοπίστηκαν τουλάχιστον 5 αντιαρματικοί εκτοξευτές ΑΤ-4 σε κρύπτες. Σημειώνεται ότι στις 6 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε προσβολή τεθωρακισμένου οχήματος Kirpi στην περιοχή του Hakkari, το οποίο υπέστη διάτρηση με αποτέλεσμα το θάνατο του ΕΠΟΠ Λοχία Nejat Yaman και τον τραυματισμό 6 επιβαινόντων, ενώ τις πρωινές ώρες σήμερα σημειώθηκε επίθεση με ρουκέτες κατά στρατοπέδου της 39ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού στο όρος Amanos της Αντιόχειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.