Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

Επιστολή Αξιωματικού από το Βέλγιο στο kranosgr


Αποκλεισμός Ελλήνων Εξωτερικού από Σχολές Πυροσβεστικού Σώματος


Είμαι Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού και υπηρετώ στο Βέλγιο.

Ο υιός μου αποφοίτησε φέτος από το Ελληνικό Λύκειο Βρυξελλών και όπως και πάμπολλοι ελληνοπαίδες είναι υποψήφιος για σχολές της 3βάθμιας εκπαίδευσης, συμμετέχοντας σε πανελλήνιες εξετάσεις την 1η εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, όπως άλλωστε κάθε χρόνο συμβαίνει.

Μελετώντας την προκύρηξη υποψηφίων για το ΠΣ, με λύπη μου διαπίστωσα πως δεν υπάρχει μέριμνα για κατάταξη στο ΠΣ των Ελλήνων του εξωτερικού. Απευθύνθηκα στην τοπική ΔΙ.ΠΥ.Ν.  και η απάντηση ήταν πως (ούτε λίγο ούτε πολύ) το θέμα διέφυγε του Σώματος λόγω έλλειψης εμπειρίας καθόσον είναι μόλις η 2η φορά που οι Σχολές του ΠΣ ενάσσονται στις πανελλήνιες εξετάσεις!!!

Αναρωτιέμαι λοιπόν, είναι δυνατόν κάτι τέτοιο? Αυτό κι αν ποτελεί απίστευτη πρωτοτυπία. Σας πληροφορώ πως όλες οι σχολές 3βάθμιας εκπαίδευσης διατηρούν έναν μικρό αριθμό υποψηφίων αφιερωμένο στους Έλληνες του εξωτερικού. Το ίδιο συμβαίνει φυσικά και με τις Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και με τις όμοιες Αστυνομικές. Μάλλον πρόκειται για τις μόνες σχολές (του ΠΣ) που αγνοούν αυτά τα παιδιά και μάλιστα τόσο προκλητικά.
Λυπάμαι βαθιά γιατί μια επιθυμία ζωής του υιού μου αλλά ίσως και άλλων παιδιών δεν δύναται να πραγματοποιηθεί αλλά ούτε καν να του δοθεί η ευκαιρία να διαγωνισθεί και μάλιστα λόγω απειρίας. Ένα μεγάλο γιατί βλέπω στα μάτια του και -δυστυχώς- δεν έχω απάντηση. Εσείς έχετε?
Πρέπει λοιπόν να μιλάμε στα δελτία ειδήσεων για μια ακόμη αβλεψία της Πολιτείας?
Σας παρακαλώ θερμά να δημοσιοποιήσετε το θέμα αυτό δίνοντας την ευκαιρία και σ'αυτά τα παιδιά να υπηρετήσουν το όνειρό τους. 

Σας ευχαριστώ θερμά.

Υ.Γ.

1. Αντίστοιχο μήνυμα εστάλη και στο Αρχηγείο του ΠΣ και στo αρμόδιο Υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.