Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Η ΠΟΜΕΝΣ προτείνει λύση στις μετεγγραφές φοιτητών για οικογένειες στρατιωτικώνΝα τεθεί τέλος στο πρόβλημα των στρατιωτικών οικογενειών που αναγκάζονται να νοικιάσουν πολλά σπίτια, όταν τα τέκνα τους περάσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση επιδιώκει η ΠΟΜΕΝΣ. Για τον λόγο αυτό έστειλε αίτημα συνάντησης με τον υπουργό Παιδείας, προκειμένου να του αναπτύξει την πρότασή της, ώστε να υπάρχει χρονικό περιθώριο για έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος.


Η επιστολή:
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ)  επιθυμεί την πραγματοποίηση συνάντησης μαζί σας, για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων τα όποια αναμένονται με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων εξετάσεων και την εισαγωγή παιδιών στρατιωτικών στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας (ΑΕΙ – ΤΕΙ).


Είναι γνωστό ότι οι μειωμένες αποδοχές των συναδέλφων δημιουργούν τεράστια προβλήματα τόσο σε αυτούς αλλά και στις οικογένειες τους και ορισμένες φορές καθιστούν αδύνατη τη φοίτηση των τέκνων τους σε σχόλες μακριά από τον τόπο που υπηρετούν.
Έχει παρατηρηθεί δε το φαινόμενο, πολλά παιδιά συναδέλφων ενώ έχουν εισαχθεί σε σχολές επιθυμίας τους να υποχρεώνονται είτε να μη φοιτήσουν καθόλου σε αυτές, είτε να διακόψουν τις σπουδές τους λόγω οικονομικής αδυναμίας των γονέων να συντηρούν περισσότερα του ενός νοικοκυριά .
Η Ομοσπονδία μας, στην προσπάθεια της να βοηθήσει τις οικογένειες των συναδέλφων που αντιμετωπίζουν το παραπάνω πρόβλημα, προτείνει την μεταγραφή των τέκνων των στρατιωτικών στο πλησιέστερο αντίστοιχο Ανώτατο ή Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, με την Μονάδα που υπηρετούν οι στρατιωτικοί γονείς τους. Περαιτέρω διευκρινίσεις και ανάλυση της παραπάνω πρότασής μας θα δοθούν στην κατ’ ιδίαν συνάντηση μας.
Ευελπιστούμε ότι με την πραγμάτωση της συνάντησης μας, θα χτίσουμε και θα εδραιώσουμε μία εποικοδομητική συνεργασία, βασισμένη στην ειλικρίνεια και την κατανόηση.
Με Τιμή


Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή
Ο                                                                                                   Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ                                                                     ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
Επγός (ΥΔΚ)                                                                                       Λγος (ΠΖ)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.