Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Υπαξιωματικός του ΠΝ γλίτωσε την περιουσία του με μία δικαστική απόφασηΕν ενεργεία Υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού κατάφερε να ρυθμίσει το χρέος του

Χαρά κι αισιοδοξία  έδωσε η απόφαση του Ειρηνοδικείου Σητείας σε εν ενεργεία Υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού ρυθμίζοντας  το χρέος του και σώζοντας όλη του την περιουσία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, στην οποία απευθύνθηκε , από τις αρχές του έτους 2013, ο εν λόγω οφειλέτης, 
Αναλυτικά, πρόκειται για  εν ενεργεία Υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού ηλικίας 40 ετών , διαζευγμένο , χωρίς παιδιά, ζεi με τη μητέρα του (συνδράμοντας την λόγω προβλημάτων υγείας της),όπου είχε χρεωθεί παλαιότερα  σε μία  τράπεζα αλλά  και στο Τ.Π&Δ,  συνολικό  ποσό της οφειλής  του έφθανε  στα 49.829 ευρώ.

Εισόδημα που διαθέτει 1.110,00  ευρώ/μηνιαίως  από τον  μισθό του.

Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει:
α) κατοικία (ισόγειο όροφο ,διώροφης οικοδομής που έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο 160τ.μ ) ιδιοκτησίας  κατά 100% του ίδιου ευρισκόμενο, στην πόλη της Καλαμάτας.
β) διαθέτει ,Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, χαμηλής εμπορικής αξίας, περίπου 1.000 ευρώ.
Επί των παραπάνω, το Δικαστήριο της  Σητείας με την υπαρ.38/2016 απόφαση του, παρά τις ενστάσεις των πιστωτών (άρνηση της αίτησης, μάλιστα η τράπεζα, ζήτησε τη ρευστοποίηση της κινητής περιουσίας του οφειλέτη κ.α ) και:
-Δέχεται την αίτηση
-Ρυθμίζει τα χρέη του αιτούντος, σε μηνιαίες καταβολές των 350 ευρώ, εκάστη, για τρία χρόνια, ποσό το οποίο βρίσκεται μέσα στις οικονομικές του δυνατότητες.
-Εξαιρεί της εκποίησης την κύρια κατοικία του
-Χορηγεί περίοδο "χάριτος" για μία τριετία
-"Κουρεύει" χρέος κατά 15.120 ευρώ δηλ. κατά 30% περίπου ενώ 
-Επιβάλλει στον  αιτούντα να καταβάλλει για την διάσωση της κατοικίας του επί 15 έτη (180 δόσεις) το ποσό των 122,56 ευρώ/εκάστη ,ικανοποιώντας αναλογικά τους πιστωτές του, μέχρι το 80% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου δηλαδή θα καταβάλλει μέχρι το ποσό των 22.059,53 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.