Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: «Νοθευμένα καύσιμα στις Ένοπλες Δυνάμεις»!


Η νοθεία στα καύσιμα στις Ένοπλες Δυ­νάμεις εξακολουθεί να καλπάζει ακόμα και σήμερα, είπε χθες ο πρώην υπουρ­γός και πρώην γραμματέας Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργος Σούρλας κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία. Προκάλεσε μάλιστα τεράστια αίσθηση διασυνδέοντας ακόμα και πτώση στρατιωτικών ελικοπτέρων με κα­κή ποιότητα καυσίμων: «Βλέπουμε πτώσεις ελικοπτέρων και περίεργα πράγματα και δεν ξέρουμε ποιός είναι ο διακινητής νοθευμένων καυσίμων» είπε.


Ο κ. Σούρλας εξέφρασε την απογοή­τευσή του για το ότι σημαντικές έρευνες διαφθοράς δεν προχώρησαν και έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα των καυσί­μων: «Κατέθεσα σε εισαγγελικές αρχές στοιχεία για φάρμακα. Ραδιοφάρμα­κο που πωλείται στη Γαλλία 1.000 ευρώ, στην Ελλάδα πωλείται 3.500 ευρώ. Κα­τέθεσα στη Στρατιωτική Δικαιοσύνη 85 φακέλους για τα καύσιμα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αποδεδειγμένη νοθεία. Εί­χα ζητήσει ο ίδιος χημική ανάλυση. Και πριν από λίγες ημέρες πληροφορήθηκα ότι το βούλευμα είναι απαλλακτικό» πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

Επίσης, ο κ. Σούρλας δεν δίστασε να αφήσει και αιχμές κατά της σημερινής κυβέρνησης, καθώς, όπως υποστήριξε, δεν δίνει στη Βουλή ούτε τους ελέγχους του ΣΔΟΕ, ούτε τις χημικές αναλύσεις στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων επικαλούμενη λόγους «εθνικού απορρή­του». Προκάλεσε μάλιστα αίσθηση. «Να δοθεί στη δημοσιότητα από το υπουρ­γείο Εθνικής Άμυνας μια χημική ανά­λυση δείγματος καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις. Έχει ευθύνες και ο νυν υπουρ­γός. Γιατί είναι απόρρητο; Είναι νοθευ­μένα και τώρα τα καύσιμα. 350.000.000 λίτρα τον χρόνο νοθεύονται» είπε ο κ. Σούρλας, προσθέτοντας χαρακτηριστι­κά ότι, αν και εκτιμά τον κ. Τσίπρα, δεν τα πάει καλά σε θέματα πάταξης διαφθο­ράς και διαπλοκής.

Μετά την κατάθεση Σούρλα, ο βου­λευτής της ΝΔ και μέλος της Εξεταστικής Γιώργος Γεωργαντάς δήλωσε ότι σήμερα το πρωί θα καταθέσει σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο. Όσον αφορά το θέμα τού «Ερρίκος Ντυνάν», ο κ. Σούρλας υποστήριξε ότι η μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάσταση του ιδρύματος βαρύνει τη δι­οίκηση του κ. Μαρτίνη.

(ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ-23/06/2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.