Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

Αλεξιπτωτιστές οι Διοικητές Καταδρομών ΕΦ & ΕΛΔΥΚ


Λάζαρος Μαύρος
ΠΡΙΝ καν προλάβουν να ξεκουραστούν από την 1η στην ιστορία κοινή άσκηση επί κυπριακού εδάφους με τις ειδικές δυνάμεις των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, οι αλεξιπτωτιστές των Δυνάμεων Καταδρομών Κύπρου, είχαν προχθές και τ’ άλματά τους από το μεταγωγικό αεροσκάφος  C-130, της  356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της Πολεμικής Αεροπορίας της μητέρας Ελλάδας, που ήρθε γι’ αυτό τον σκοπό στην Κύπρο. Άλματα, μάλιστα, με αντίξοους ανέμους. Είχαν μαζί τους και τον αλεξιπτωτιστή Διοικητή της ΕΛΔΥΚ.


Στη φωτογραφία: Αλεξιπτωτιστές αμφότεροι νεαρόθεν, οι συνταγματάρχες, μαζί στα άλματα απ’ το C-130. Αριστερά ο συνταγματάρχης Μιχάλης Φωτίου, Διοικητής των Δυνάμεων Καταδρομών της Εθνικής Φρουράς και δεξιά ο συνταγματάρχης Προκόπης Μαυραγάνης, Διοικητής της ΕΛΔΥΚ.
Ήταν νεαρός λοχαγός καταδρομέας - αλεξιπτωτιστής ο Μαυραγάνης, το 1996, στην 1η ρίψη αλεξιπτωτιστών από C-130 στο πλαίσιο της κοινής άσκησης «Νικηφόρος - Τοξότης ‘96» των ελλαδικών και κυπριακών ενόπλων δυνάμεων, όταν υλοποιείτο το «Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδος – Κύπρου», με Αρχηγό του ΓΕΕΦ, τότε, τον αείμνηστο αντιστράτηγο Νικόλαο Βορβολάκο. Μονίμως στις Δυνάμεις Καταδρομών, μέχρι που ανέλαβε Διοικητής ΕΛΔΥΚ, ο Μαυραγάνης είχε υπηρετήσει και ως Διοικητής της Σχολής Αλεξιπτωτιστών στην Ελλάδα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.