Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Μουσείο Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ)Το Μουσείο του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), ευρίσκεται στο Στρατόπεδο «Λοχαγού (ΜΧ) Βασίλειου Καποτά» στις Αχαρνές Ατττικής.

Εγκαινιάσθηκε το 2001.

Στο Μουσείο φιλοξενούνται εκθέματα από την πλούσια δραστηριότητα του ΤΕΝΞ, τα τελευταία 60 και πλέον έτη.

Η συλλογή του Μουσείου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
-Υλικά ναρκοπολέμου και ερευνητών ναρκών.
-Νάρκες διαφόρων τύπων και προέλευσης.
-Ομοιώματα Αυτοσχεδίων Εκρηκτικών Μηχανισμών, καθώς και εργαλεία εξουδετέρωσης αυτών.
-Πυρομαχικά και  ατομικό εξοπλισμό, τα οποία βρέθηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών έρευνας - εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων και Υπόπτων Χώρων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ως κατάλοιπα πολεμικών συγκρούσεων.
Στο Μουσείο αντικατοπτρίζεται η απόδοση φόρου τιμής στους 31 Ναρκαλιευτές, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος.

Η περιήγηση του επισκέπτη στις εγκαταστάσεις του και η τελική εικόνα που αποκομίζει, αναδεικνύουν την αίσθηση του καθήκοντος, που διαχρονικά διακατέχει το προσωπικό του Στρατού Ξηράς και αποπνέουν τον προσήκοντα σεβασμό για το καθημερινό έργο του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.