Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

Δείτε το Μουσείο Γεωγραφικής Υπηρεσία Στρατού


Το μουσείο της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού εγκαινιάσθηκε το 2004 και ευρίσκεται ενός του Στρατοπέδου «ΠΑΠΑΡΟΔΟΥ»,  στο Πεδίο Άρεως Αθηνών.


Είναι ένας πολυθεματικός χώρος, του οποίου τα εκθέματα  περιλαμβάνουν ιστορικούς χάρτες, τοπογραφικά διαγράμματα, όργανα μετρήσεων και το ιστορικό αρχείο της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού.


Ιστορία Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού:

Το 1889, συγκροτήθηκε η «Γεωδαιτική Αποστολή» με σκοπό τη σύνταξη του «Τοπογραφικού και Κτηματικού Χάρτη της Χώρας». Το 1891 η  «Γεωδαιτική Αποστολή», μετονομάστηκε σε «Γεωδαιτικό Απόσπασμα» και με το Β.Δ. της 20 - 4 - 1895, μετονομάστηκε σε «Χαρτογραφική Υπηρεσία Στρατού», οπότε τέθηκε σε ισχύ ο πρώτος κανονισμός λειτουργίας της.
Τη σημερινή της ονομασία, η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού (ΓΥΣ), έλαβε με το Ν.Δ. της 10 - 2 - 1926, με το οποίο δημοσιεύθηκε και ο νέος οργανισμός της.

Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου καταστράφηκε το επιστημονικό της αρχείο και ο εξοπλισμός της.
Με τον αναγκαστικό Νόμο 968/49 «Περί Ανασυγκροτήσεως της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού», άρχισε η ανασυγκρότηση της ΓΥΣ.
Το 1962 ανατέθηκε στη ΓΥΣ από την Κυβέρνηση, το έργο «Χαρτογράφηση της Ελλάδος».

Σήμερα η ΓΥΣ παράγει όλα τα χαρτογραφικά προϊόντα που απαιτούνται για την υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και ευρίσκεται στη διάθεση του κοινωνικού συνόλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.