Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Στο περίμενε οι υπαξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς

Νέαρχος Κυπριανού   
Σε αναμμένα κάρβουνα εξακολουθούν να κάθονται οι υπαξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς, καθώς αναμένουν εδώ και μήνες από το υπουργείο Άμυνας να καταθέσει του κανονισμούς για τις προαγωγές και τις αφυπηρετήσεις. Το υπουργείο Άμυνας είχε δεσμευτεί για κατάθεση των κανονισμών πριν από το Πάσχα. Ωστόσο, η Βουλή κλείνει σε μερικές ημέρες για τις διακοπές του καλοκαιριού και δεν υπάρχει φως στο τούνελ όσον αφορά στην κατάθεση των κανονισμών. 
Το σίριαλ με τους κανονισμούς των υπαξιωματικών ξεκίνησε από τον Μάρτιο του 2015. Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τους κανονισμούς και κατατέθηκαν στη Βουλή για συζήτηση. Η προηγούμενη σύνθεση της Επιτροπής Άμυνας είχε αποφασίσει ότι οι κανονισμοί για προαγωγές και αφυπηρετήσεις των υπαξιωματικών θα εγκριθούν ταυτόχρονα με τους κανονισμούς για τους αξιωματικούς.Κάτι τέτοιο δεν έγινε και τον Δεκέμβριο του 2016 εγκρίθηκαν μόνο οι κανονισμοί για τους αξιωματικούς. Το υπουργείο Άμυνας απέσυρε του κανονισμούς των υπαξιωματικών, με δέσμευση για προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών, κυρίως όσον αφορά στο θέμα των ανθυπασπιστών, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για προαγωγές. Ο Σύνδεσμος των Υπαξιωματικών είχε υποβάλει πρόταση για δημιουργία τριών κατηγοριών ανθυπασπιστών και το υπουργείο υποσχέθηκε να τη μελετήσει και στο μέτρο του δυνατού να προβεί σε ανάλογες αλλαγές στο νομοσχέδιο.Μέχρι σήμερα, το νομοσχέδιο δεν ετοιμάστηκε από το υπουργείο Άμυνας και δικαιολογημένα υπάρχει αναστάτωση και ανησυχία στις τάξεις των υπαξιωματικών. Πολλοί υπαξιωματικοί, οι οποίοι επικοινώνησαν με τον «Φ», εξέφρασαν την άποψη ότι με τους ρυθμούς που κινείται το υπουργείο οι κανονισμοί πολύ δύσκολα θα εγκριθούν πριν από το τέλος του χρόνου. 
Στο μεταξύ, σύντομα αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή και οι κανονισμοί για τους ΕΠΥ. Πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα που παραμένει σε εκκρεμότητα εδώ και χρόνια και αναμένεται ότι με την ψήφιση των κανονισμών θα ρυθμιστούν αρκετά από τα θέματα που απασχολούν τους ΕΠΥ. 
 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.