Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα διοικητής της φρουράς της Ελισάβετ


Εκατόν ογδόντα χρόνια από τότε που ιδρύθηκε το Μπάκιγχαμ η πρώτη διοικητής της φρουράς της Ελισάβετ αλλάζει όλα τα δεδομένα

Χρειάστηκαν να περάσουν 180 χρόνια για να μπορέσει μια γυναίκα να γίνει όχι μόνο μέρος της φρουράς της Βασίλισσας Ελισάβετ αλλά και να τη διοικεί κιόλας. 
  Να γιατί η 24χρονη Megan Couto γράφει ιστορία καθώς είναι η πρώτη γυναίκα από τότε που ιδρύθηκε η φρουρά στο Μπάκιγχαμ που αναλαμβάνει τέτοιο ρόλο. Και σα να μη φτάνει αυτό, είναι και η πρώτη βρετανίδα που γίνεται δεκτή στο πεζικό της Βρετανίας. Οι φρουροί της Βασίλισσας Ελισάβετ, που αποτελούν μέρος του πεζικού έως τώρα δεν είχαν ποτέ γυναίκες. Οπως φαίνεται, όμως, το 2018 θα είναι μια χρονιά που μάλλον θα... αλλάξει αυτή τη νόρμα.
.H μικροκαμωμένη Couto αυτή τη στιγμή υπηρετεί στο Τάγμα Ελαφρού Πεζικού ( 2PPCLI) της Καναδής πριγκίπισσας Πατρίτσιας αποτελώντας αναμφίβολα σύμβολο ισότητας. Η 24χρονη θα είναι παρούσα στην αλλαγή φρουράς που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.

Η νεαρή ξαφνιάστηκε όπως δήλωσε η ίδια από το γεγονός ότι έγινε δεκτή σε αυτή τη θέση στη φρουρά της Βασίλισσας. Αισθάνεται πολύ περήφανη που θα αναλάβει αυτό το καθήκον.Όσο για την εμπειρία της στο στρατό της Αυστραλίας ( οι γυναίκες στο στρατό της Αυστραλία έγιναν δεκτές το 1989) τόνισε ότι ουδέποτε αισθάνθηκε ότι είναι μια ‘«εξαίρεση»’.

ΠΗΓΗ: telegraph.co.ukΦωτογραφία the telegraph

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.