Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017

Στρατιωτικό Μουσείο Βαλκανικών ΠολέμωνΤο Στρατιωτικό Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων βρίσκεται στο χωριό Γέφυρα του Δήμου Χαλκηδόνας του Νομού Θεσσαλονίκης (23ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης – Έδεσσας). Η απόσταση από την πόλη της Θεσσαλονίκης είναι 30 χλμ. Το μουσείο είναι ανοιχτό καθημερινά (εκτός αργιών) από 09:00 έως 14:00 και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2310 – 716000. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Το Μουσείο στεγάζεται στην ιστορική έπαυλη Μοδιάνο, το κτήριο της οποίας αποτέλεσε την έδρα του Γενικού Στρατηγείου του Ελληνικού Στρατού την 24η Οκτωβρίου 1912, όπου και σχεδιάσθηκαν και συντάχθηκαν τα επιτελικά σχέδια που οδήγησαν στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Το Μουσείο αποτελεί μέρος της ιστορικής μνήμης, καθώς µας μεταφέρει σε µία άλλη εποχή, όπου  τα εκθέματα της εποχής ζωντανεύουν μπροστά στα µάτια των επισκεπτών  μέσω της προβολής των γεγονότων που προηγήθηκαν της απελευθέρωσης της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Εντός του μουσείου εκτίθενται παλιά έπιπλα, πίνακες, όπλα, ξίφη, μετάλλια ανδρείας, στρατιωτικές στολές και άλλα κειμήλια των Βαλκανικών Πολέμων του Ελληνικού, Τουρκικού, Βουλγαρικού, Σερβικού, Μαυροβουνίου και Ρουμανικού Στρατού.

Το Μουσείο συνδυάζει τη ψυχαγωγία με τη βιωματική εκμάθηση των καθοριστικών για την περιοχή γεγονότων, που διαδραματίστηκαν κατά την περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων. Τα γεγονότα αναπτύσσονται εκτενώς από ξεναγό της στρατιωτικής υπηρεσίας, συνοδευόμενα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πλήθος εκθεμάτων και προβολή οπτικοακουστικού υλικού σε διαμορφωμένη αίθουσα, διάρκειας 17 λεπτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.