Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Απογειώνονται τουρκικά μεταφορικά αεροσκάφη με Στρατό και ΤΟΜΑ για το Κατάρ (βίντεο)


Γράφει: Πέτρος Αναστασίου


Τούρκοι στρατιώτες κατευθύνονται προς στο Κατάρ. Θα ενωθούν με μια μικρή δύναμη που είχε αναπτυχθεί από τον περασμένο Νοέμβριο και θα αριθμούν συνολικά περίπου 300 άτομα προσωπικό με 15 ΤΟΜΑ/ΤΟΜΠ ACV-15, οι οποίοι θα έχουν ως βάση τους τη νέα τουρκική βάση στη χώρα.
Οι δύο χώρες αποφασίστηκε να ιδρύσουν στην Doha ένα κοινό Μεραρχιακό Τακτικό Στρατηγείο με Διοικητή ένα Καταριανό Στρατηγό και Υποδιοικητή ένα Τούρκο Ταξίαρχο.


Συνολικά πρώτη φάση 500-600 άτομα, ενώ στο μέλλον ο αριθμός θα αυξηθεί στους 5.000 στρατιωτικούς, όπως αποφάσισε σήμερα το τουρκικό Κοινοβούλιο.
Επιπλέον όπως σημείωσε ο Τούρκος Ταγματάρχης, η κυβέρνηση του Κατάρ ζήτησε από την Τουρκία να οργανώσει και να προετοιμάσει ευέλικτες στρατιωτικές δυνάμεις, οι οποίες θα αναπτυχθούν στην Doha εντός σύντομου χρονικού διαστήματος με μεταγωγικά αεροσκάφη.
Ηδη η τεράστια αερομεταφορική δύναμη της Τουρκίας με περίπου 55 μεταγωγικά A-400M, C-130 και CN-235, έχει κινητοποιηθεί και τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει η μεταφορά τους στο κρατίδιο, το οποίο και επίσημα τέθηκε υπό την προστασία της Αγκυρας.
Αυτό για να μαθαίνουν οι φωστήρες που πέρασαν από το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Αμυνας και ενέκριναν την εκπαίδευση Καταριανών πιλότων στα ελληνικά πολεμικά αεροδρόμια και των αρματιστών στις επιλαρχίες των Leopard-2HEL.
Δείτε το βίντεο με την ανάπτυξη των τουρκικών στρατευμάτων τον περασμένο Νοέμβριο, στην πρώτη τουρκική βάση εκτός της χώρας:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.