Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

«Φωτογραφική» προκήρυξη για αθλητές σε σχολές της ΕΛ.ΑΣ.


ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ
Οι αθλητές μας που κατέκτησαν μετάλλια στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες και στα τελευταία παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών - γυναικών δεν θα έχουν δικαίωμα να ενταχθούν στις σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού. Η μόνη περίπτωση για να ενταχθούν είναι να είχαν πρωταγωνιστήσει σε διοργάνωση μέχρι την ηλικία των 13 ετών.
Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος δημοσιεύθηκε η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών σπουδαστών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας.


Σύμφωνα με την προκήρυξη, μπορούν να εισαχθούν «χωρίς εξετάσεις και καθ’ υπέρβαση του εκάστοτε οριζομένου αριθμού μέχρι 10 αθλητές/-τριες, οι οποίοι/-ες έχουν πετύχει αγωνιστική διάκριση...». Μόνο που αυτήν τη χρονιά στην προκήρυξη προστέθηκε κάτι νέο: Οι αθλητές πρέπει «να έχουν σημειώσει την απαιτούμενη διάκριση πριν από τις 08-10-2008 και β) να μην έχουν συμπληρώσει το 22ο έτος της ηλικίας τους κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών (15-06-2017)». Δηλαδή, ο αθλητής ή η αθλήτρια πρέπει να έχει κατακτήσει κάποιο μετάλλιο μέχρι την ηλικία των 13 ετών, κάτι πολύ δύσκολο για τα περισσότερα αθλήματα.
Σύμφωνα με αυτή την προκήρυξη, θα μπορέσουν να φορέσουν τη στολή της Ελληνικής Αστυνομίας μόνο παιδιά που είχαν πετύχει διακρίσεις σε σχολικά πρωταθλήματα ή σε διοργανώσεις παίδων - παμπαίδων και που πιθανόν να έχουν σταματήσει τον αθλητισμό. Η προκήρυξη προκαλεί πολλά ερωτήματα, αποκλείει πρωτοκλασάτους αθλητές και κάποιοι από αυτούς τη χαρακτήρισαν «φωτογραφική». Μάλιστα, υπάρχει και μία πληροφορία ότι τα επόμενα χρόνια θα καταργηθεί η εισαγωγή αθλητών άνευ εξετάσεων στη Σχολή Αστυφυλάκων.


Σε ό,τι αφορά τους αθλητές και τις αθλήτριες που κατέκτησαν μετάλλια στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες, κανένας από αυτούς δεν έχει το δικαίωμα να ενταχθεί στην Ελληνική Αστυνομία. Οι Πετρούνιας, Στεφανίδη, Γιαννιώτης, Μάντης, Καγιαλής έχουν υπερβεί το 22ο έτος, ενώ η Αννα Κορακάκη πέτυχε την πρώτη της διάκριση μετά τα 14.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.