Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Τουρκική κορβέτα παραβίασε τα χωρικά ύδατα στο Βόρειο Αιγαίο

Αντιμετωπίστηκε από φρεγάτα του Στόλου

Του Λεωνίδα ΜπλαβέρηΣοβαρή πρόκληση της Άγκυρας προχθές, Τετάρτη, την οποία επιβεβαίωσε πριν λίγη ώρα κορυφαία στρατιωτική πηγή του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, σημειώθηκε στη βραχονησίδα Ζουράφα, όταν τουρκική κορβέτα παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα (ΕΧΥ) και όταν αντιμετωπίστηκε άμεσα από ελληνική φρεγάτα, έπλευσε σε κοντινή απόσταση από αυτήν, κατά παράβαση και των ισχυόντων κανονισμών ναυσιπλοΐας στην ανοικτή θάλασσα.«Ναι το περιστατικό συνέβη. Και θα πρέπει να ξέρουν ότι τους ψαράδες και τους πρόσφυγες του αντιμετωπίζει -και σωστά- το Λιμενικό, αλλά άμα την παραβίαση των ΕΧΥ την κάνει τουρκικό πολεμικό το θέμα είναι σοβαρό. Έτσι αντιμετωπίζεται και η απάντηση έρχεται από το Πολεμικό μας Ναυτικό. Αυτό είναι σαφές» τόνισε μεταξύ άλλων η κορυφαία στρατιωτική πηγή απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα στρατιωτικών συντακτών.Συμφώνως με την ίδια πηγή μία τουρκική κορβέτα που παρακολουθούσε τις κινήσεις του Στόλου στο Βόρειο Αιγαίο, στο πλαίσιο της ασκήσεως «Καταιγίς 2017», παραβίασε τα ΕΧΥ στη  Ζουράφα, το γνωστό βράχο με τον φάρο που έχει στην επιφάνειά του και που οι Τούρκοι δεν αναγνωρίζουν καν την ύπαρξη ούτε και το ότι έχει ΕΧΥ, κάτι βεβαίως το οποίο δεν ισχύει. Αμέσως διατάχθηκε και έσπευσε στην περιοχή η φρεγάτα του στόλου «ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ» που ενημέρωσε με τον ασύρματο τον κυβερνήτη της ότι βρίσκεται εντός των ΕΧΥ και να απομακρυνθεί αμέσως αυτών. Ο τούρκος κυβερνήτης δεν συμμορφώθηκε και άρχισε να κάνει διάφορους ελιγμούς κοντά στην ελληνική φρεγάτα, η οποία με τις δικές τις αποφασιστικές κινήσεις απομάκρυνε τον Τούρκο από την περιοχή εκτός των ΕΧΥ.
Για το λόγο αυτό προφανώς χθες ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τη Ζουράφα κατευθυνόμενος από την Αλεξανδρούπολη προς τη Σαμοθράκη για να παρακολουθήσει τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων που ασκούνταν στο πλαίσιο της ασκήσεως «Καταιγίς» του ΠΝ.Λ.Σ.Μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.