Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

ΟΒΑ ο διασώστης της Κεφαλονιάς

Στέλεχος που υπηρετεί στη Διοίκηση Υποβρύχιων Καταστροφών (ΔΥΚ) και ειναι Οπλίτης Βραχείας Ανακατάταξης [ΟΒΑ] ήταν ο διασώστης που απεγκλώβισε δυο άτομα χθες στην Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert o διασώστης στην επιχείρηση του ΠΝ στην Κεφαλονιά ειναι ΟΒΑ. Ο διασώστης επέβαινε σε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού (τύπου S70B, Aegean Hawk), και απεγκλώβισε δύο άτομα (έναν Πολωνό ορειβάτη και έναν Έλληνα διασώστη), από δύσβατη κρημνώδη πλαγιά στην Άσσο ν. Κεφαλονιάς απογευματινές ώρες της Τετάρτης 28 Ιουνίου 2017.

Να υπενθυμίσουμε οτι ο θεσμός των ΟΒΑ αφορά στρατευσιμους που έχουν εκπληρώσει την θητεια τους και τους δίνει τη δυνατότητα να ανακατάσονται εθελοντικά στις Ένοπλες Δυνάμεις απο ενα ως τρία χρόνια για κάλυψη αναγκών του στρατεύματος. Το θεσμικό τους πλαισιο βασίζεται στο άρθρο 13 του ν.1911/1990 και το άρθρο 17 το ν.3648/2008.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.