Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Πώς τα νέα Ειδικά Μισθολόγια βάζουν φωτιά στα Ασφαλιστικά Ταμεία







Μια άγνωστη πτυχή του νέου νόμου για τα ειδικά μισθολόγια, είναι οι επιπτώσεις που έχει στα ασφαλιστικά ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας






Το θέμα που ανακύπτει με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, είναι αυτό των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ των Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, είτε αφορούν τακτικές είτε έκτακτες κρατήσεις, δεδομένων και των αυξημένων ποσοστών κράτησης που έχουν εισαχθεί τα τελευταία έτη σε σύγκριση με τους λοιπούς ασφαλισμένους, στο πλαίσιο των ενιαίων κανόνων του πρόσφατου ασφαλιστικού νόμου.
Τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν συγκεκριμένες κρατήσεις επί συγκεκριμένων επιδομάτων.
Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι επειδή το προηγούμενο μισθολόγιο είχε μια ζωή γυρω στα 14 – 15 χρόνια, είχαν προσαρμοστεί οι κρατήσεις πάνω σε αυτούς τους βασικούς, τα χρονοεπιδόματα κλπ.
“Έρχεται τώρα ένα καινούργιο μισθολόγιο, με διαφορετική δομή, και διαφορετική φιλοσοφία και έχουμε μείνει ξεκρέμαστοι ως προς τα ασφαλιστικά ταμεία” παρατηρούν στελέχη που έχουν μελετήσει το νέο νόμο.






Το αποτέλεσμα σήμερα είναι να μην δημιουργούνται κρατήσεις και να υπάρχουν προβλήματα στο πού θα γίνουν κρατήσεις.
Γιατί σε κάποιες περιπτώσεις μπορούμε να μιλήσουμε για μεγαλύτερες κρατήσεις και σε άλλες περιπτώσεις, ειδικά σε αυτές με την προσωπική διαφορά, να μιλήσουμε για μικρότερες κρατήσεις.
Πρέπει να γίνουν αναλογιστικές μελέτες για να υπάρξει η πλήρης εικόνα για τα ασφαλιστικά ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.






Φαίνεται ότι για άλλη μια φορά δεν υπήρχε προετοιμασία από πλευράς κυβέρνησης. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση λειτούργησε “εν βρασμώ”.
Γιατί όταν δημιουργείς ένα νέο μισθολόγιο, πρέπει να φροντίζεις και άλλα πράγματα ταυτόχρονα.
Στην περίπτωση του νέου μισθολογίου βλέπουμε ότι υπάρχει αδυναμία εφαρμογής τους.
Για παράδειγμα, θα πρέπει να γίνουν αναλογιστικές μελέτες σε όλα τα ταμεία.
Θα πρέπει να εξεταστεί η βιωσιμότητα των ταμείων στα επόμενα 60 χρόνια. Αυτό παίρνει χρόνο.







Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Πώς τα νέα Ειδικά Μισθολόγια βάζουν φωτιά στα Ασφαλιστικά Ταμεία
Πώς τα νέα Ειδικά Μισθολόγια βάζουν φωτιά στα Ασφαλιστικά Ταμεία
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrJ1bqWfcgPadqktimDgPizxIMjsiff4WICuJE5cVgIKVjY21DbJrDaGE3924TOuB9i5XAsgaKJK0FFkatraRzCwtE9A5r3sk72W1qt59afA8NIIU6M_nNGh6iR6EUOIhcHQsmktdbruc/s640/euro-1517315_1280.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrJ1bqWfcgPadqktimDgPizxIMjsiff4WICuJE5cVgIKVjY21DbJrDaGE3924TOuB9i5XAsgaKJK0FFkatraRzCwtE9A5r3sk72W1qt59afA8NIIU6M_nNGh6iR6EUOIhcHQsmktdbruc/s72-c/euro-1517315_1280.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/06/blog-post_315.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/06/blog-post_315.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy