Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

Τι δήλωσε ο ΑΝΥΕΘΑ Δημ. Βίτσας για την εμπλοκή των ΕΔ στην αποκομιδή των απορριμάτων

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017, στον ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου, μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για το αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής των ΕΔ στη αποκομιδή των απορριμμάτων:

 Ας περιμένουμε το καλύτερο. Η κυβέρνηση από τη δική της μεριά ψήφισε μια νομοθετική ρύθμιση, μπαίνουμε σε μια διαγωνιστική διαδικασία, για μόνιμες προσλήψεις και ως τότε καλύπτονται οι συμβασιούχοι, τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο του 2018 και παίρνουν μοριοδότηση και αφαιρείται το ηλικιακό όριο. Δεν μπορεί κανείς να υπερβεί τη συνταγματική νομιμότητα. Δεν μπορείς να πεις ότι όλοι αυτοί που είναι συμβασιούχοι μετατρέπονται με μια κυβερνητική απόφαση σε μόνιμους.

Σε αυτό το επίπεδο, στο βαθμό που δεν θα λυθεί το πρόβλημα, εγώ θέλω να λυθεί, θα αξιοποιηθούν όλα τα μέτρα ώστε να υπάρξει περιφρούρηση της δημόσιας υγείας. Ο Στρατός, αυτοβούλως δεν κάνει τίποτα. Περιμένουμε να παρθεί μια λογική απόφαση. Ας βρει ένα τρόπο η συνδικαλιστική ηγεσία να τελειώσει η κατάσταση και να μην υφίσταται ταλαιπωρία-τιμωρία η κοινωνία από πράξεις που συνειδητά ή ασυνείδητα δημιουργούν αδιέξοδα.

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μη χρησιμοποιηθεί αυτή η απεργία και θα πρότεινα να μη χρησιμοποιηθεί στη βάση της λογικής ότι ‘’ας βρούμε μια ευκαιρία να χτυπήσουμε την κυβέρνηση’’.

Για το θέμα της απαγόρευσης συγκέντρωσης αστυνομικών στα Εξάρχεια:

Όταν οι ενέργειες έχουν πολιτικό στόχο πρέπει να απαντήσεις και με συγκεκριμένο τρόπο. Φτιάχνεται εικόνα και γίνεται μια προσπάθεια αποσταθεροποίησης. Αντί σήμερα, να συζητάμε πως, αφού έκλεισε η αξιολόγηση, μπορούμε να πάμε καλύτερα οικονομικά, βγαίνει η ΠΟΑΣΥ και αντί να κοιτάξει τα προβλήματα που έχουν οι αστυνομικοί, εμφανίζεται να θέλει με αυτό τον τρόπο να λύσει το πρόβλημα που θεωρεί ως ‘’άβατο των Εξαρχείων’’ και κάνει μια πολιτική στην ουσία κίνηση. ‘’Άβατα’’ δεν υπάρχουν και η Αστυνομία έχει πολιτική και φυσική ηγεσία.

Για την υπόθεση του πλοίου ΝOOR 1:

Έχουμε μια υπόθεση όπου η μαφία δρα. Η δουλειά του πολιτικού είναι να προασπίσει και με ενέργειες το κοινωνικό συμφέρον, ειδικά όταν συζητάμε για ναρκωτικά, στο βαθμό που δεν κάνει παράνομες πράξεις. Δεν βγήκε λοιπόν κανένας να πει ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε παράνομη πράξη. Το πρόβλημα θα ήταν αν οποιοσδήποτε έπαιρνε τηλέφωνο ένα δικαστικό και του έλεγε ποιες ενέργειες να κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.