Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ: Ο επαγγελματισμός των Ελλήνων κέρδισε τις εντυπώσεις των Συμμάχων - ΒΙΝΤΕΟΟλοκληρώθηκε σήμερα η άσκηση του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία, NOBLE JUMP, η οποία ξεκίνησε στις 6 Ιουνίου. Στην άσκηση συμμετείχαν περίπου 4.000 στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) από 10 κράτη μέλη της Συμμαχίας (Αλβανία, Βουλγαρία, Ην. Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία, Λετονία, Ρουμανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία).Το OnAlert βρέθηκε στην Cincu της Ρουμανίας και στο περιθώριο της ΝΑΤΟϊκής άσκησης, συνομίλησε με τον  Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο, Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ, ο οποίος εκπροσώπησε τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Όπως δήλωσε στο OnAlert ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ “Η Ελλάδα ως ένα από τα παλαιοτέρα μέλη του ΝΑΤΟ έχει εκτεταμένη εμπειρία σε ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις". Στη συγκεκριμένη άσκηση, η οποία διεξάγεται στη Ρουμανία, η Ελλάδα δεν συμμετέχει ενεργά, αλλά παρέχει υπηρεσίες φιλοξενούντος έθνους "παραχωρώντας αεροδρόμια, λιμάνια και οδικούς άξονες”.


Ο Αντιστράτηγος Φλώρος πρόσθεσε ότι “όλες οι διευκολύνσεις που παρείχε η Ελλάδα ήταν σε εξαιρετικό επίπεδο, δεν δημιουργήθηκαν σημαντικά προβλήματα, ήταν προβλήματα καθημερινότητας τα οποία λύθηκαν με τον εξαιρετικό επαγγελματισμό και την αφοσίωση των ελληνικών στρατευμάτων”. “Οι εντυπώσεις των συμμαχικών δυνάμεων για την φιλοξενία και την υποστήριξη της Ελλάδος στην άσκηση αυτή ήταν εξαιρετικές”, είπε και συμπλήρωσε πως “δεν προέκυψαν προβλήματα. Αντιθέτως, όπου υπήρξαν προβλήματα, εξαιτίας δυσκολιών που παρουσιάστηκαν, επιλύθηκαν άμεσα επί του πεδίου από τους Έλληνες αξιωματικούς, οι οποίοι είχαν οργανώσει εξαιρετικά τη διακίνηση των ξένων στρατευμάτων μέσω του ελληνικού εδάφους”.
Ο σκοπός της άσκησης του ΝΑΤΟ, η οποία σχεδιάστηκε από την Allied Joint Force Command Naples, είναι ο έλεγχος των διαδικασιών ανάπτυξης και λειτουργικότητας του επιχειρησιακού συμμαχικού σχηματισμού, Very High Readiness Joint Task Force-VJTF.Η Ελλάδα συμμετέχει στην άσκηση παρέχοντας υπηρεσίες φιλοξενούντος έθνους κατά την διέλευση από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, μονάδων ΕΔ του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ισπανίας και της Αλβανίας, στο πλαίσιο συμμετοχής τους στην άσκηση, τόσο κατά την φάση ανάπτυξης τους ( 29 Μαΐου έως και 2 Ιουνίου 2017) όσο και κατά την φάση αναδίπλωσης τους (από 17 έως και 22 Ιουνίου 2017).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.