Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΝ στο 8ο Ετήσιο Συνέδριο του ΚΕΝΑΠ


Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 07 Ιουνίου 2017 ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, παρέστη και εκφώνησε ομιλία στο 8ο Ετήσιο Συνέδριο του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής - ΚΕΝΑΠ (NATO Maritime Interdiction Operational Training Center - NMIOTC), το οποίο διεξάγεται από 06 έως 08 Ιουνίου 2017, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, στη Ναυτική Βάση Σούδας Κρήτης.

Το θέμα της ομιλίας του Αρχηγού ΓΕΝ ήταν “Contemporary Challenges and Regional Security in the Maritime Domain” (Σύγχρονες Προκλήσεις και Περιφερειακή Ασφάλεια στο Θαλάσσιο Περιβάλλον).

Ειδικότερα, ο Αρχηγός ΓΕΝ τόνισε τις προκλήσεις και τις απειλές που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα Πολεμικά Ναυτικά στην ευρύτερη περιοχή από τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο έως τη Μαύρη Θάλασσα και τη Β. Αφρική, οι οποίες περιλαμβάνουν, πέρα από τις συμβατικές απειλές, ασύμμετρες και υβριδικές απειλές.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη για συνεργασία σε διυπηρεσιακό και διακρατικό επίπεδο καθώς και στη συνεργασία με Διεθνείς Οργανισμούς αλλά και στην ανάπτυξη δυνατοτήτων για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων και απειλών.

Επισήμανε τη σημασία της επιτήρησης του θαλάσσιου περιβάλλοντος αλλά και την εκμετάλλευση των υφιστάμενων υποδομών για τη βελτίωση της εξειδικευμένης εκπαίδευσης του προσωπικού ,τονίζοντας την σημαντική αξία του ΚΕΝΑΠ στην Κρήτη.

Επίσης, επισήμανε τη συμβολή του ΠΝ, μέσω της συμμετοχής του με υποδομές, μέσα και ανθρώπινο δυναμικό, σε αποστολές της Συμμαχίας, Διεθνών και περιφερειακών Οργανισμών, στη διοργάνωση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και ασκήσεων, για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας και επιχειρησιακής εκπαίδευσης μεταξύ των Συμμάχων και των Εταίρων, αλλά και στην προσπάθεια ενδυνάμωσης της συνεργασίας με τα Ναυτικά των χωρών της ΝΑ Μεσογείου, της Αδριατικής αλλά και της Μαύρης Θάλασσας.

Ολοκληρώνοντας τόνισε ότι το Πολεμικό Ναυτικό είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές και προκλήσεις ασφαλείας, αποτελώντας αφενός παράγοντα σταθερότητας και αφετέρου πάροχο ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.