Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Στην 695 ΑΒΠ Αυλακίου Στυλίδας ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος


Στο στρατόπεδο 695 Αποθήκη Πυρομαχικών Αυλακίου μετέβη το πρωί της Πέμπτης 1 Ιουνίου,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος κατόπιν προσκλήσεως του Διοικητού Αντισυνταγματάρχου Δημητρίου  Νικολάου, με σκοπό να ωμιλήσει και να απευθύνει πατρικές νουθεσίες  προς τα στελέχη, τους αξιωματικούς και οπλίτες του στρατοπέδου.
        Τον Σεβασμιώτατο εγκαρδίως υπεδέχθησαν  ο  Διοικητής και όλοι οι αξιωματικοί,  υπαξιωματικοί και οπλίτες. Ακολούθως στο προαύλιο του ιερού Παρεκκλησίου  Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το οποίο ευρίσκεται εντός του στρατοπέδου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε αγιασμό επί τη πρώτη του μηνός, ευχόμενος καλό μήνα και καλό καλοκαίρι.

      Ευθύς αμέσως μετέβη στην αίθουσα τελετών όπου ο κ. Διοικητής ανέγνωσε ένα σύντομο βιογραφικό του Μητροπολίτου μας και κάλεσε τον Ποιμενάρχη μας στο βήμα για να απευθύνει πατρικό Λόγο.
       Ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τον κ. Διοικητή για την πρόσκληση στη συνέχεια ανέπτυξε ομιλία με αφορμή την επικείμενη Κυριακή της Πεντηκοστής και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, το Πανάγιο Πνεύμα, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στα πρώτα χρόνια συστάσεως της Εκκλησίας έως σήμερα.
       «Το Άγιο Πνεύμα είναι αυτό το οποίο συγκροτεί το θεσμό της Εκκλησίας, η οποία πορεύεται τόσους αιώνες με Ενότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος και στο τέλος της ομιλίας του  πατρικώς συμβούλεψε τους αξιωματικούς και τους οπλίτες για το πώς πρέπει να φέρεται ένας σωστός χριστιανός με σκοπό τη σωτηρία του.

       Ακολούθως ο κ Διοικητής ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για την ενισχυτική παρουσία του στο στρατόπεδο και αντάλλαξαν μεταξύ τους  δώρα εις ανάμνησην  της επισκέψεως. 
       Σε όλους τους οπλίτες ο  Σεβασμιώτατος προσεφερε την ειδική Έκδοση της  Καινής Διαθήκης για στρατιώτες.
       Ακολούθησε κέρασμα στο γραφείο του Διοικητού, όπου για αρκετή ώρα υπήρξε μια ευχάριστη συνομιλία επί διαφόρων θεμάτων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.