Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Γιατί οι ιδιαίτερες συνθήκες στις ΕΔ είναι 60 ευρώ «πιο ιδιαίτερες» από τα ΣΑ (ΕΠΙΔΟΜΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ)


Αναδημοσίευση από limenikanea.gr: Στο νέο ειδικό μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, διαπιστώσαμε, μεταξύ άλλων, την ποσοτική διαφοροποίηση του «Επιδόματος Ιδιαίτερων Συνθηκών» μεταξύ των στελεχών των Ε.Δ. και εκείνων των Σ.Α.

Συγκεκριμένα το εν λόγω επίδομα για τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας υπολείπεται κατά 60 ευρώ εκείνου που δικαιούνται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε κάθε προβλεπόμενο κλιμάκιο/βαθμό.


Μάταια θα επιχειρήσει κανείς να αναλύσει την ιδιαίτερη και πιο ιδιαίτερη φύση των καθηκόντων των δυο κατηγοριών στελεχών για να μπορέσει να δικαιολογήσει την παρατηρούμενη διαφορά των 60 ευρώ.

Η εξήγηση μπορεί να δοθεί μέσα από την σκοπιμότητα θεσμοθέτησης του εν λόγω επιδόματος, η οποία συνίσταται στα εξής δύο στοιχεία:

α) ιδιαίτερη φύση των καθηκόντων και
β) απασχόληση χωρίς ωράριο εργασίας ή πέραν του ωραρίου εργασίας

Σύμφωνα, λοιπόν, με την σχετική αιτιολογική έκθεση η ποσοτική διαφοροποίηση του επιδόματος ιδιαιτέρων συνθηκών μεταξύ των στελεχών των Ε.Δ. και των στελεχών Σ.Α. κρίνεται αναγκαία επειδή το αστυνομικό, πυροσβεστικό και λιμενικό προσωπικό διατηρεί την καταβαλλόμενη σήμερα αποζημίωση για κάθε ημέρα απασχόλησής του πέραν του πενθημέρου και το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας μονάδων για νυχτερινή απασχόληση (το οποίο θα αντικατασταθεί µε την ειδική αποζημίωση για το προσωπικό που εργάζεται κατά τις νυχτερινές ώρες), τα οποία δεν λαμβάνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι πιο «διαβασμένοι» θα εντοπίσουν, βεβαίως, ότι λίγο πριν την ψήφιση (και σε χρόνο μεταγενέστερο της αιτιολογικής έκθεσης) τα στελέχη των Ε.Δ. κατέστησαν και αυτά δικαιούχα της ειδικής αποζημίωσης για νυχτερινή εργασία, γεγονός το οποίο, με δεδομένο και σταθερό το ύψος του επιδόματος ιδιαίτερων συνθηκών για τα στελέχη των Ε.Δ., θα δικαιολογούσε την αύξηση του συγκεκριμένου επιδόματος για τα στελέχη των Σ.Α. και την μείωση της ψαλίδας των 60 ευρώ.

Πολύ περισσότερο, εύλογα ερωτηματικά δημιουργούνται για την σκοπιμότητα (αδικία) εξαίρεσης των στελεχών των Ε.Δ. από την αποζημίωση για εργασία πέραν του πενθημέρου και την παράλληλη διατήρηση της ποσοτικής διαφοροποίησης στο επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών.
Πηγή: bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.