Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Τελετή τιμής των Πεσόντων του 21ου Συντάγματος ΠεζικούΤην Παρασκευή 23/6/2017 ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, και ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ, κ. Γιώργος Ψαρράς, παρευρέθηκαν, κατόπιν πρόσκλησης, στην ιδιαιτέρως συγκινητική τελετή τιμής των Πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών του 21ου Συντάγματος Πεζικού «Δράμα» στην Πλάτη Ορεστιάδας του Νομού Έβρου.


Ο Δήμαρχος Δράμας δήλωσε:


«Την ιστορία κάθε τόπου την γράφουν οι άνθρωποί του. Οι Δραμινοί ξέρουμε να εκτιμούμε και να ξεχωρίζουμε σε κάθε πτυχή της ιστορίας. Η Δράμα αποτελεί μια από τις μαρτυρικότερες περιοχές της Ελλάδας. Ο τόπος μας πληγώθηκε βαθιά πολλές φορές και κατάφερε να ξανασταθεί στα πόδια του άλλες τόσες. Πάντα όμως, είχε σύμμαχο τον Ελληνικό Στρατό.
Την 1 Ιουλίου 1913 οι πρόγονοί μας, Δραμινοί, υποδέχτηκαν με χαρά και αγαλλίαση τον Ελευθερωτή Ελληνικό Στρατό και συγκεκριμένα το 21ο Σύνταγμα Πεζικού της 7ης Μεραρχίας που σήμερα φέρει το τίτλο «Δράμα», στη μνήμη αυτού του τόσου σπουδαίου γεγονότος. Ο Ελληνικός στρατός με επικεφαλής τον Νικόλαο Μιχαλόπουλο Αρκαδικό μπήκε στην πόλη και εκτυλίχτηκαν συγκλονιστικές στιγμές ευτυχίας και συγκίνησης.


Τη στιγμή αυτή πρόσμεναν χρόνια οι Δραμινοί. Και ο ελληνικός στρατός, ελευθερωτής, συντάχθηκε και υλοποίησε το μεγάλο όνειρο των συμπατριωτών μου. Η Δράμα οφείλει το χθες, το σήμερα και το αύριο στους ήρωες προγόνους μας και στον ελληνικό στρατό. Ας σημειώσουμε ότι την 1η Ιουλίου 1913 ο ελληνικός στρατός, το 21ο Σύνταγμα, ενήργησε άμεσα με εμπειρία και διορατικότητά. Έτσι, μπόρεσε να γλιτώσει η Δράμα άλλη μια λεηλασία, μια σφαγή και μια πυρπόληση.
Μέρος, λοιπόν, του ζην και του ευ ζην της Δράμας, το οφείλουμε στον στρατό. Στον στρατό που αποτελεί τον άγρυπνο φρουρό της πατρίδας μας. Στον στρατό που εξασφαλίζει την ασφάλειά μας, την εθνική μας ακεραιότητα. Στον στρατό που υπηρετεί τα γνήσια και αυθεντικά ιδεώδη των προγόνων μας. Είστε σύμβολο και ορόσημο για την περιοχή μας. Με συναίσθημα ευθύνης, αφοσίωσης και αγάπης διατηρείτε τις αξίες που κρύβει η σημαία μας. Με όπλο την πατρίδα και με εφόδιο την πίστη διατηρείτε αναλλοίωτα τα ιδανικά της πατρίδας. Με φιλοπατρία, υπευθυνότητα, και αλληλεγγύη διασφαλίζετε το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας μας.
Γι’ αυτούς τους λόγους, με απέραντο σεβασμό και ευγνωμοσύνη υποκλίνομαι ως Δήμαρχος Δράμας, αλλά και ως πολίτης, στους ελευθερωτές μας και σε εσάς που είστε η άριστη συνέχεια της ένδοξης πορείας, υποκλίνομαι στο 21ο Μηχανοκίνητο Σύνταγμα Πεζικού που φέρει τιμητικά το όνομα της πόλης μας «ΔΡΑΜΑ». Εύχομαι ο θεός να είναι στο πλευρό σας και είμαι σίγουρος ότι είστε άξιοι να συνεχίσετε τα ανδραγαθήματα των προκατόχων σας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.