Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Τελετή τιμής των Πεσόντων του 21ου Συντάγματος Πεζικού



Την Παρασκευή 23/6/2017 ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, και ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ, κ. Γιώργος Ψαρράς, παρευρέθηκαν, κατόπιν πρόσκλησης, στην ιδιαιτέρως συγκινητική τελετή τιμής των Πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών του 21ου Συντάγματος Πεζικού «Δράμα» στην Πλάτη Ορεστιάδας του Νομού Έβρου.






Ο Δήμαρχος Δράμας δήλωσε:






«Την ιστορία κάθε τόπου την γράφουν οι άνθρωποί του. Οι Δραμινοί ξέρουμε να εκτιμούμε και να ξεχωρίζουμε σε κάθε πτυχή της ιστορίας. Η Δράμα αποτελεί μια από τις μαρτυρικότερες περιοχές της Ελλάδας. Ο τόπος μας πληγώθηκε βαθιά πολλές φορές και κατάφερε να ξανασταθεί στα πόδια του άλλες τόσες. Πάντα όμως, είχε σύμμαχο τον Ελληνικό Στρατό.
Την 1 Ιουλίου 1913 οι πρόγονοί μας, Δραμινοί, υποδέχτηκαν με χαρά και αγαλλίαση τον Ελευθερωτή Ελληνικό Στρατό και συγκεκριμένα το 21ο Σύνταγμα Πεζικού της 7ης Μεραρχίας που σήμερα φέρει το τίτλο «Δράμα», στη μνήμη αυτού του τόσου σπουδαίου γεγονότος. Ο Ελληνικός στρατός με επικεφαλής τον Νικόλαο Μιχαλόπουλο Αρκαδικό μπήκε στην πόλη και εκτυλίχτηκαν συγκλονιστικές στιγμές ευτυχίας και συγκίνησης.






Τη στιγμή αυτή πρόσμεναν χρόνια οι Δραμινοί. Και ο ελληνικός στρατός, ελευθερωτής, συντάχθηκε και υλοποίησε το μεγάλο όνειρο των συμπατριωτών μου. Η Δράμα οφείλει το χθες, το σήμερα και το αύριο στους ήρωες προγόνους μας και στον ελληνικό στρατό. Ας σημειώσουμε ότι την 1η Ιουλίου 1913 ο ελληνικός στρατός, το 21ο Σύνταγμα, ενήργησε άμεσα με εμπειρία και διορατικότητά. Έτσι, μπόρεσε να γλιτώσει η Δράμα άλλη μια λεηλασία, μια σφαγή και μια πυρπόληση.
Μέρος, λοιπόν, του ζην και του ευ ζην της Δράμας, το οφείλουμε στον στρατό. Στον στρατό που αποτελεί τον άγρυπνο φρουρό της πατρίδας μας. Στον στρατό που εξασφαλίζει την ασφάλειά μας, την εθνική μας ακεραιότητα. Στον στρατό που υπηρετεί τα γνήσια και αυθεντικά ιδεώδη των προγόνων μας. Είστε σύμβολο και ορόσημο για την περιοχή μας. Με συναίσθημα ευθύνης, αφοσίωσης και αγάπης διατηρείτε τις αξίες που κρύβει η σημαία μας. Με όπλο την πατρίδα και με εφόδιο την πίστη διατηρείτε αναλλοίωτα τα ιδανικά της πατρίδας. Με φιλοπατρία, υπευθυνότητα, και αλληλεγγύη διασφαλίζετε το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας μας.
Γι’ αυτούς τους λόγους, με απέραντο σεβασμό και ευγνωμοσύνη υποκλίνομαι ως Δήμαρχος Δράμας, αλλά και ως πολίτης, στους ελευθερωτές μας και σε εσάς που είστε η άριστη συνέχεια της ένδοξης πορείας, υποκλίνομαι στο 21ο Μηχανοκίνητο Σύνταγμα Πεζικού που φέρει τιμητικά το όνομα της πόλης μας «ΔΡΑΜΑ». Εύχομαι ο θεός να είναι στο πλευρό σας και είμαι σίγουρος ότι είστε άξιοι να συνεχίσετε τα ανδραγαθήματα των προκατόχων σας».














Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Τελετή τιμής των Πεσόντων του 21ου Συντάγματος Πεζικού
Τελετή τιμής των Πεσόντων του 21ου Συντάγματος Πεζικού
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEha8wEv08ZKXhEyaUjWjN31J5WgiOKj64ymKtCicLw1QnUbMkzjZgfSCYEHiW02bWQGIdLfRsje5T_maaJCnBJN766IeVnj3GWDU0oK-1gUbkYTh-XLYb_GbS0tKgOpEpTA90SmiPkJx2Y/s640/04.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEha8wEv08ZKXhEyaUjWjN31J5WgiOKj64ymKtCicLw1QnUbMkzjZgfSCYEHiW02bWQGIdLfRsje5T_maaJCnBJN766IeVnj3GWDU0oK-1gUbkYTh-XLYb_GbS0tKgOpEpTA90SmiPkJx2Y/s72-c/04.JPG
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/06/21.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/06/21.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy