Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

«Κόβονται» τα επιδόματα των Βατραχανθρώπων. Ποιες περικοπές επιδομάτων στρατιωτικών προβλέπονται από το 2018


ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΓΕΝ. ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ THINK NEWS ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ.






Έγκυρες πηγές του ΓΕΝ αναφέρουν ότι από την 1η Ιανουαρίου 2018, αναμένεται να υπάρξουν τροποποιήσεις σχετικά με τα επιδόματα των Υποβρύχιων Καταστροφέων οι οποίες θα οριστούν επ’ ακριβώς με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) η οποία ρυθμίζει τις διατάξεις σχετικά με το Ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών.






Πάντως υπάρχουν ακόμη αδιευκρίνιστα σημεία, καθώς αρκετές διατάξεις χρήζουν περαιτέρω ερμηνείας, ώστε να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα, αφού το ειδικό μισθολόγιο, στην αρχική του μορφή, προέβλεπε επιπλέον μείωση έως και 15% των αποδοχών σε κάποιες κατηγορίες των Στρατιωτικών, ενώ δεν θα θιγόντουσαν μισθολογικά οι περισσότεροι.






Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα ισχύουν τα όσα αναφέρονται στην ΚΥΑ με αριθμό απόφασης Φ.841/26/38463/Σ.7925 όπου καθορίζεται το ύψος, δικαιούχων, οι όροι και προϋποθέσεις χορήγησης επιδομάτων κινδύνου και ειδικών αποζημιώσεων που καταβάλλονται στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε ότι αφορά τους δικαιούχους σύμφωνα με το Άρθρο 4 προβλέπεται ότι:

«Επίδομα Υποβρυχίων Καταστροφέων Δικαιούχοι του επιδόματος Υποβρυχίων Καταστροφέων είναι μόνιμοι και έφεδροι Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί, μόνιμοι εθελοντές, κληρωτοί και έφεδροι οπλίτες οι οποίοι είναι κάτοχοι πτυχίου Υποβρυχίου Καταστροφέα («Υ/ΚΤ»), με την επιφύλαξη του άρθρου 5 όπου προβλέπονται ειδικές προϋποθέσεις για τα στελέχη εκάστου Κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων, εφόσον κατά τη διάρκεια ενός εξαμήνου πραγματοποιούν»:

α. Δύο καταδύσεις σε βάθος τριάντα έξι (36) μέτρων με παραμονή στο βυθό επί δέκα (10) πρώτα λεπτά και με την χρήση συσκευών ατμοσφαιρικού αέρα.

β. Δύο ημερήσιες υποβρύχιες πορείες με χρήση πυξίδας 1.000 μέτρων κατ’ ελάχιστο και λοιπές προϋποθέσεις ανάλογα με διαταγές εκάστου Κλάδου.

γ. Δύο νυχτερινές υποβρύχιες πορείες με χρήση πυξίδας 1.000 μέτρων κατ’ ελάχιστο και λοιπές προϋποθέσεις ανάλογα με διαταγές εκάστου Κλάδου.

Επιπλέον σύμφωνα με το Άρθρο 5 για λοιπές προϋποθέσεις καταβολής επιδομάτων πτώσεως αλεξιπτωτιστή και υποβρυχίου καταστροφέα προβλέπεται ότι:






«Τα επιδόματα πτώσεως αλεξιπτωτιστή και υποβρυχίου καταστροφέα καταβάλλονται στους δικαιούχους των άρθρων 3 και 4 αντίστοιχα, με τους εξής περιορισμούς:

α. Στρατός Ξηράς: Καταβάλλονται αποκλειστικά σε Αξιωματικούς-Ανθστές-Μόνιμους Υπαξιωματικούς-ΕΜΘ-ΕΠΟΠ και ΟΒΑ που υπηρετούν:

(1) Σε θεσμοθετημένες θέσεις των Ειδικών Δυνάμεων σε Επιτελεία, Διευθύνσεις, Διοικήσεις, Σχηματισμούς, Συγκροτήματα, Σχολές, Κέντρα Εκπαίδευσης, Μονάδες και Ανεξάρτητες Υπομονάδες των Ειδικών Δυνάμεων στην Ελλάδα, πλην των αναφερομένων στην περίπτωση β(2) της παρούσης παραγράφου.

(2) Σε γενικές θέσεις στο ΥΠΕΘΑ-ΓΕΕΘΑ-ΓΕΣ, με μέγιστο αριθμό δικαιούχων τους είκοσι (20).

(3) Στο 865 ΤΕΝΕΦ.

β. Επιπλέον, καταβάλλονται στους παρακάτω δικαιούχους του Στρατού Ξηράς, το ανώτατο μέχρι ένα (1) εξάμηνο το χρόνο:

(1) Αξιωματικοί-Ανθστές-Μόνιμοι Υπαξιωματικοί-ΕΜΘ και ΕΠ.ΟΠ. που υπηρετούν σε θεσμοθετημένες θέσεις Ειδικών Δυνάμεων στην νήσο Κύπρο.

(2) Αξιωματικοί-Ανθστές-Μόνιμοι Υπαξιωματικοί-ΕΜΘ-ΕΠ.ΟΠ. και ΟΒΑ που υπηρετούν σε Μονάδες και Ανεξάρτητες Υπομονάδες ΤΘ-ΠΒ-ΔΒ-ΜΧ-ΤΧ και στο ΤΥΠ της 32 ΤΑΞ ΠΝ και υπάγονται διοικητικά σε Σχηματισμούς των Ειδικών Δυνάμεων.






(3) Αξιωματικοί-Ανθστές-Μόνιμοι Υπαξιωματικοί- ΕΜΘ-ΕΠ.ΟΠ. και ΟΒΑ που υπηρετούν σε θεσμοθετημένες θέσεις Ειδικών Δυνάμεων στις Μονάδες Επιστράτευσης (ΜΕ).

γ. Οι ΔΕΑ και οι κληρωτοί οπλίτες του Στρατού Ξηράς οι οποίοι υπηρετούν στη ΣΧΑΛ, τις ΜΑΛ και το 865 ΤΕΝΕΦ, λαμβάνουν επίδομα συντήρησης ικανότητας αλεξιπτωτιστή μόνο στη βασική εκπαίδευση αλεξιπτωτιστή, και μέγιστο αριθμό δικαιούχων ως Παράρτημα «Γ».

δ. Μέγιστος συνολικός αριθμός εξαμήνων κατά έτος για όλες τις κατηγορίες δικαιούχων πτωτικού επιδόματος και επιδόματος υποβρυχίων καταστροφέων του Στρατού Ξηράς, ως Παράρτημα Γ΄ «Μέγιστος Αριθμός Δικαιούχων -Συνόλου Εξαμήνων Επιδομάτων Κινδύνου κατά Κλάδο» της παρούσης.

ε. Πολεμικό Ναυτικό: καταβάλλονται αποκλειστικά στους δικαιούχους που υπηρετούν στη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), στο Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕ.Ν.ΑΠ.) καθώς και στο Αρχηγείο Στόλου /Διεύθυνση Επιχειρησιακής Αξιολόγησης (ΑΣ/ΔΕΠΑ), με μέγιστο αριθμό ως Παράρτημα «Γ».

στ. Πολεμική Αεροπορία: Το επίδομα πτώσεως αλεξιπτωτιστών καταβάλλεται αποκλειστικά σε δικαιούχους που υπηρετούν στην 31 ΜΕΕΔ, με μέγιστο αριθμό δικαιούχων ως Παράρτημα «Γ».

Άρθρο 8
Επίδομα Εξουδετέρωσης Ναρκών

1. Το επίδομα εξουδετέρωσης ναρκών καταβάλλεται μηνιαίως στο κάτωθι στρατιωτικό προσωπικό:






α. Κάτοχοι πτυχίου «Υ/ΚΤ»

β. Κάτοχοι πτυχίου EOD (Explosive Ordnance Disposal) ΗΠΑ/Μεγάλης Βρετανίας ή άλλης συμμαχικής χώρας ή αντίστοιχου αναγνωρισμένου πτυχίου των Ε.Δ. και της ΕΛ.ΑΣ.

γ. Συμμετέχουν σε αποστολές έρευνας, αναγνώρισης, εξουδετέρωσης και καταστροφής τυποποιημένων αυτοσχέδιων πυροδοτικών μηχανισμών.

2. Το ως άνω επίδομα καταβάλλεται αποκλειστικά στους δικαιούχους του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετούν στη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) και στο Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕ.Ν.ΑΠ.), με μέγιστο αριθμό δικαιούχων ως Παράρτημα «Γ».






3. Το επίδομα εξουδετέρωσης ναρκών καταβάλλεται και στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετούν στα Ναρκοθηρευτικά Πολεμικά Πλοία, εφόσον:

(1) είναι κάτοχοι πτυχίου «δυτών/ναρκαλιευτών» και

(2) στελεχώνουν ομάδες ΟΕΝ και

(3) συμμετέχουν σε αποστολές έρευνας, αναγνώρισης, εξουδετέρωσης και καταστροφής τυποποιημένων αυτοσχέδιων πυροδοτικών μηχανισμών.






ΤΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2018

Στο κείμενο του επικαιροποιημένου μνημονίου υπάρχει ήδη ξεκάθαρη πρόβλεψη, ότι στον τομέα της άμυνας το 2018 θα κοπούν κατά 7 εκατ. ευρώ μια σειρά από επιδόματα, όπως το επίδομα επικινδυνότητας και της αποζημίωσης απόσπασης στο εξωτερικό, που λαμβάνουν οι στρατιωτικοί. Συγκεκριμένα για την Άμυνα, στο μνημόνιο προβλέπεται ως προαπαιτούμενο η μείωση επιδομάτων στον στρατιωτικό τομέα με προβλεπόμενη απόδοση 7 εκατ. ευρώ το 2018. Οι μειώσεις θα προέλθουν:

Α) Από την αλλαγή των κριτηρίων επιλεξιμότητας και του τρόπου υπολογισμού των επιδομάτων επικίνδυνων λειτουργιών.

Β) Από τον εξορθολογισμό της αποζημίωσης που παρέχεται σε όσους αξιωματικούς υπηρετούν εκτός Ελλάδας, με τη μείωση των θέσεων και τη διάρκεια των αποσπάσεων στο εξωτερικό.

Ως προαπαιτούμενο παράλληλα προβλέπεται ότι θα υπάρξει «νομοθεσία για την ολοκλήρωση του εξορθολογισμού των ειδικών μισθολογίων με βάση την ίδια μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε για το ενιαίο μισθολόγιο».

Αίσθηση προκαλεί ότι σε ότι αφορά το προσωπικό των βατραχανθρώπων του ΠΝ, υπάρχει πλέον ορατό το σενάριο περικοπής ενός εκ των τριών ειδικών επιδομάτων που λαμβάνουν (αλεξιπτωτιστού, Υ/Κ και εξουδετέρωσης ναρκών) στο πλαίσιο εναρμόνισης με τις περικοπές που επιβάλει το επικαιροποιημένο μνημόνιο, χωρίς ακόμα να υπάρχουν οριστικές αποφάσεις η επίσημες τοποθετήσεις.

Φυσικά μεγάλη είναι η αγωνία του προσωπικού που υπηρετεί σε συγκεκριμένες μονάδες (και μέχρι σήμερα έχει βασίσει τον οικογενειακό του προγραμματισμό στα υφιστάμενα δεδομένα) με δεδομένο ότι οι άνδρες αυτοί κόπιασαν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο να αποκτήσουν τις σχετικές ειδικότητες μετά από χρόνια επίπονης σωματικής εκπαίδευσης και προσωπικών θυσιών, ενώ καλούνται να παίζουν καθημερινά τη ζωή τους κορώνα γράμματα.

Σε συνδυασμό με την υψηλή φορολογία που ήδη έχει επιβληθεί και τις μειώσεις των προηγούμενων ετών, δημιουργείται εύλογα κλίμα αγανάκτησης που πετυχαίνει δυστυχώς ένα βαρύ πλήγμα στο ηθικό των στελεχών των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

(thinknews.gr 22/06/2017 – Απόλλων Λεονταρίτης - Η Φωτογραφία είναι του ©Nick Thodos)

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: «Κόβονται» τα επιδόματα των Βατραχανθρώπων. Ποιες περικοπές επιδομάτων στρατιωτικών προβλέπονται από το 2018
«Κόβονται» τα επιδόματα των Βατραχανθρώπων. Ποιες περικοπές επιδομάτων στρατιωτικών προβλέπονται από το 2018
https://1.bp.blogspot.com/-Z3-4jwclugY/WU1Dk4bQHmI/AAAAAAADfyQ/tm7rKl4d6h8yLuuOdQateF2rjQFaA47jwCLcBGAs/s640/OYKAS.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-Z3-4jwclugY/WU1Dk4bQHmI/AAAAAAADfyQ/tm7rKl4d6h8yLuuOdQateF2rjQFaA47jwCLcBGAs/s72-c/OYKAS.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/06/2018_23.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/06/2018_23.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy