Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 2017

Από 7 έως 9 Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες του Πρωταθλήματος Σκάκι των Ενόπλων Δυνάμεων &  των Σωμάτων Ασφαλείας στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, με οργανωτή την Πολεμική Αεροπορία, μέσω της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ) και με τη συνδρομή της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ) και της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE), με την εποπτεία της Γραμματείας του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ.

Το Πρωτάθλημα περιελάμβανε 9 γύρους, με κανονισμούς Γρήγορου Σκακιού και είχαν χρόνο σκέψης 20 λεπτά για κάθε παίκτη για όλη τη παρτίδα, με τη προσθήκη 10 δευτερολέπτων σε κάθε κίνηση, αρχίζοντας από τη πρώτη κίνηση.

Πρωταθλητής με 8 βαθμούς στους 9 αγώνες αναδείχθηκε ο Διεθνής Μαιτρ Δόκιμος Υπαστυνόμος Αναστάσιος Παυλίδης της  Ελληνικής Αστυνομίας, δεύτερος με 8 βαθμούς ήταν ο Σμηνίας (ΟΑΑΔ) Κωνσταντίνος Μουρούτης της Πολεμικής Αεροπορίας και τρίτος με 7 βαθμούς ο  Στρατιώτης (ΔΒ) Απόστολος Τσιροπούλας του Στρατού Ξηράς και στην τέταρτη θέση η Διεθνής Μαιτρ Γυναικών Αστυφύλακας Κατερίνα Παυλίδου της Ελληνικής Αστυνομίας, με 6.5 βαθμούς.
Στην Ομαδική βαθμολογία, που προέκυπτε από το άθροισμα των βαθμών των τριών (3) καλύτερων αθλητών του κάθε Κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων – Αρχηγείου των Σωμάτων Ασφαλείας πρώτη αναδείχθηκε η αντιπροσωπευτική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας (με τους Αναστάσιο Παυλίδη, Κατερίνα Παυλίδου και Νικόλαο Καρούντζο ) με 20.0 βαθμούς, δεύτερη ήταν η ομάδα της Πολεμικής Αεροπορίας (με τους Κώστα Μουρούτη, Ανδρέα Νικομάνη και Αλέξανδρο Αλεξόπουλο) με 19.0 βαθμούς και τρίτη κατετάγη η αντιπροσωπευτική ομάδα του Στρατού Ξηράς (με τους Απόστολο Τσιροπούλα, Κωνσταντίνο Νικολόπουλο και Χρήστο Χριστοδούλου)  με 18.0 βαθμούς.

Διευθυντής των αγώνων ήταν ο Ανθυπαστυνόμος Σπύρος Νταλαμπίρας, μέλος της Τεχνικής Επιτροπής του ΑΣΑΕΔ για το Σκάκι και Επικεφαλής Διαιτητής ο Τάκης Νικολόπουλος, μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Σκάκι του ΑΣΑΕΔ και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, Διεθνής Διαιτητής Σκακιού και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE).

Στην τελετή λήξης παρευρέθησαν ο Ταξίαρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας, Διοικητής της ΣΤΥΑ, ως εκπρόσωπος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE) Νάιτζελ Φρίμαν, όπως και εκπρόσωποι των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Αρχηγείων των ΣΑ.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των συμμετοχών αποτέλεσε νέο ρεκόρ για τους καθώς πήραν μέρος ισχυρότατοι σκακιστές (οι δέκα πρώτοι αθλητές στην αρχική κατάταξη είχαν βαθμό αξιολόγησης πάνω από 2000), ενώ οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες ήταν αθλητές σκακιστικών Σωματείων μελών της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ).  Έτσι σε όλη τη διάρκεια των εννιά γύρων του πρωταθλήματος παίχτηκαν πολλές συναρπαστικές παρτίδες, αλλά κυριάρχησε η ευγενής άμιλλα και το απόλυτο ευ αγωνίζεσθαι μεταξύ των παικτών, ενώ οι συμμετέχοντες χάρηκαν την κάθε στιγμή της εξαιρετικής διοργάνωσης, που έχει γίνει θεσμός και επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Η καινοτομία του Πρωταθλήματος ήταν ότι οι θεατές των αγώνων (που ήταν αρκετοί για τη φύση του αθλήματος), καθώς είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον αγώνα κάθε γύρου ζωντανά και με ανάλυση στο χώρο του εντευκτηρίου της Λέσχης, χάρη στη ζωντανή μετάδοσή της που πραγματοποιούνταν με στη συνδρομή του Διεθνή Διαιτητή και ειδικού στις ζωντανές μεταδόσεις παρτίδων Μιχάλη Πρεβενιού.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους υπεύθυνους της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ) και στην Σκακιστική Ομοσπονδία Ελλάδος για την εξαιρετική διοργάνωση του πρωταθλήματος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.