Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Με μεγάλες τιμές η Λέσβος υποδέχτηκε τον ήρωα Εφ. Ανθλγο Γεώργιο Ζερβομανώλη που έπεσε μαχόμενος στην Κύπρο (vids, pics)
Ύστερα απο 43 ολόκληρα χρόνια απο τον θάνατο του, ο έφεδρος Ανθυπασπιστής Γεώργιος Ζερβομανώλης επέστρεψε στο χωριό του, στα Παράκοιλα, βρίσκοντας επιτέλους η ψυχή του, την ηρεμία που της άρμοζε.
Ύστερα απο εξετάσεις DNA οστών που βρέθηκαν στην μεγαλόνησο, ταυτοποιήθηκαν Έλληνες στρατιώτες που έδωσαν την ζωή τους, για την πατρίδα.

Σήμερα(29/05) η υποδοχή του στο χωριό του τα Παράκοιλα έγινε με τιμές και δόξες.

Αρχικά, ψάλθηκε η νεκρώσιμος ακολουθία στον Ιερό Ναό Παμμέγιστων Ταξιαρχών Παρακοίλων, παρουσία Στρατιωτικών και πολιτικών αρχών, χοροστατούντων των Μητροπολιτών Μηθύμνης και Μυτιλήνης. 

Τα οστά του Ήρωα Ζερβομανώλη συνόδεψε στρατιωτικό άγημα, ενώ πένθιμα οδηγούσε την πομπή η φιλαρμονική του στρατού.

Στην τελετή παρευρέθησαν δεκάδες εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών, πολιτικές ηγεσίες, εκπρόσωποι συλλόγων. Μεταξύ αυτήν ήταν η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ο πρόεδρος του δικτύου Δήμων και Κοινοτήτων Προκόπης Σινάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βαλσαμίδης, ο αντιδήμαρχος Καλλονής Ταξιάρχης Βέρρος.Η λέξη "ΑΘΑΝΑΤΟΣ" ακούστηκε πολλές φορές απο τα χείλη όλων, ενώ με τους λόγους τους συγκίνησαν συγγενείς και φίλοι του Ήρωα της Κύπρου.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου που παραβρέθηκε σήμερα στην εξόδιο ακολουθία που τελέστηκε στα Παράκοιλα της Λέσβου για τον Γιώργο Ζερβομανώλη.


Η κα. Καλογήρου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επιστρέφει σήμερα στο νησί μας, στο χωριό του τα Παράκοιλα, ο ήρωας Γιώργος Ζερβομανώλης, που έπεσε μαχόμενος για την ελευθερία και τη δημοκρατία στην Κύπρο στις 16 Αυγούστου 1974. Οι άνθρωποι του τόπου του, με συγκίνηση και υπερηφάνεια, είμαστε παρόντες με το σώμα και την ψυχή μας, σε αυτή την οφειλόμενη πράξη υποδοχής στο αγνοούμενο παιδί μας.  Στους ανθρώπους που μάχονται και πεθαίνουν είναι πάντα άξια η τιμή».

Με πληροφορίες kalloninews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.