Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

«Διακρίσεις ή ενιαία αντιμετώπιση στα διακριτικά των στολών;» Άρθρο του Υπλγου (ΠΒ) Αθανάσιου Μακράκη στο kranosgrΓράφει για το kranosgr ο Υπλγός (ΠΒ) Μακράκης Αθανάσιος
Γεν. Γραμματέας Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Σερρών
Αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών

Η ίση μεταχείριση στην απονομή των διακριτικών τα οποία φέρονται επί των στολών των στρατιωτικών όλων των κατηγοριών, οιασδήποτε προέλευσης και κατηγορίας, βαθμολογικής θέσης, ειδικότητας αλλά και Όπλου/Σώματος, θα πρέπει να αποτελεί πυξίδα και δείκτη ανάδειξης τόσο των προσώπων αλλά πολύ περισσότερο της ενισχυμένης επιτελικής προσπάθειας και συνεργασίας.

Η αποφοίτηση από στρατιωτικά σχολεία συμβάλλει στη διαπλάτυνση της στρατιωτικής, επιχειρησιακής και επιστημονικής σκέψης. Η καθιέρωση ανάλογων διακριτικών από εισροή γνώσεων εκπαιδευτικής διάρκειας τουλάχιστον δύο εβδομάδων, επί των στολών των Αξκών-Οπλιτών θα προσδώσει την ευκαιρία έμμεσης ανάδειξης των χαρακτηριστικών προσόντων που διαθέτει έκαστο στέλεχος, παρέχοντας παράλληλα τη δυνατότητα και ευκαιρία, τόσο στους ιεραρχικά προϊσταμένους όσο και σε οποιοδήποτε συνομιλητή, είτε ανώτερο είτε υφιστάμενο, της αμεσότερης και ταχύτερης ανταλλαγής γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων επί της υφιστάμενης υπηρεσιακής πραγματικότητας, αναδεικνύοντας καθ’ αυτό τον τρόπο πρακτικές και ευκαιρίες. Εν τέλει, η κυριότερη συμβολή, θα είναι η παροχή κινήτρων, η άμβλυνση τυχών δυσκαμψιών της κάθετης δομής της διοίκησης, η συσσώρευση νέων πληροφοριών στη σκέψη των στελεχών και ως αποτέλεσμα την ορθολογικοποίηση των διοικητικών αποφάσεων με περαιτέρω ανέλιξη της υπηρεσίας.

Επίσης, υπό το παραπάνω σκεπτικό, οι ακαδημαϊκές εκπαιδεύσεις παρέχοντας ένα διευρυμένο και εις βάθος συμπεριφορισμό και αναζήτηση και αναδεικνύοντας πρακτικές ωφέλιμες, συμπλέοντας με τη στρατιωτική επιστήμη, θα αναδειχθούν ως βελτιστοποιημένο μείγμα με τη θέσπιση τριών διακριτικών, Πτυχίου ΑΕΙ, Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού Τίτλου, ενιαία για όλους τους κλάδους των Ε.Δ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.