Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Κι όμως υπάρχει Κέντρο Βιολογικών Ερευνών Στρατού


Η πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο γραφείο τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, από το Συνταγματάρχη Νίκο Φανιό και την ομάδα του συνεχίζεται καθημερινά. Αν και ως kranosgr έχουμε επισημάνει πολλές φορές για κάποιες τεχνικές ''ελλείψεις'' όπως το κανάλι του ΓΕΣ στο youtube το οποίο λείπει από την ενημέρωση  και θεωρείται απαραίτητο, παρόλα αυτά οφείλουμε να δεχθούμε ότι γίνεται μια σοβαρή και αξιόλογη προσπάθεια έτσι ώστε οι αναγνώστες να ενημερώνονται χωρίς διακρίσεις, αντικειμενικά για όλες τις υπηρεσίες και τα πρόσωπα που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο Στρατό Ξηράς. Και όταν λέμε πρόσωπα αναφερόμαστε  από τον τελευταίο Στρατιώτη και Υπάλληλο του πολιτικού προσωπικού μέχρι και τον Αρχηγό Αντιστράτηγο Στεφανή.
Στρατός δεν είναι μόνο οι ασκήσεις, οι μονάδες πρώτης γραμμής και τα φυλάκια. Στρατός είναι και όλες οι υπηρεσίες και οι σχηματισμοί του που μπορεί να θεωρούνται δεύτερης γραμμής αλλά με τη δική τους βαρύνουσα και πολλαπλασιαστικής ισχύος πολύτιμη συνδρομή, εξασφαλίζεται η συντήρηση και ενισχύεται η βεβαιότητα του μαχητή ώστε η πρώτη γραμμή να μην καταρρεύσει.

Σήμερα οι αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το Κέντρο Βιολογικών Ερευνών του Στρατού Ξηράς (ΚΒΙΕΣ) το οποίο αποτελεί Κτηνιατρική μονάδα του Στρατού με αποστολή:


α.Τον υγειονομικό και τεχνολογικό - ποιοτικό έλεγχο των τροφίμων που προορίζονται για τις Ένοπλες Δυνάμεις, από τα πρώτα στάδια της επεξεργασίας, μέχρι την κατανάλωση, καθώς και του νερού.
β.Τον έλεγχο του περιβάλλοντος σε σχέση με ραδιολογικές, χημικές και βιολογικές ρυπάνσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ασύμμετρων απειλών, σε συνεργασία με στρατιωτικούς και πολιτικούς φορείς κατά περίπτωση.
γ.Την υγειονομική και εκπαιδευτική υποστήριξη των στρατιωτικών σκύλων.

2.Το ΚΒΙΕΣ εδρεύει στο Στρατόπεδο «ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ» (Παλαιά Πεντέλη Αττικής), εντός του κτηρίου του 414 ΣΝΕΝ. Το τμήμα της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Σκύλων (Κτηνιατρική Κλινική - Τμήμα Εκπαίδευσης), έχει αναπτυχθεί στο Στρατόπεδο «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α΄» (Χαϊδάρι Αττικής).


3.Για την επίτευξη της αποστολής του, το ΚΒΙΕΣ διαθέτει:
α.Εργαστήρια Ελέγχου Τροφίμων και Νερών (Μικροβιολογικό, Χημικό, Ιστολογικό, Παρασιτολογικό) και Τμήμα Περιβαλλοντολογικού Ελέγχου.
β.Κτηνιατρική κλινική και τμήμα υποστήριξης στρατιωτικών σκύλων.


4.Tα εργαστήρια, διενεργούν εξετάσεις τροφίμων – ποτών και νερού, που προορίζονται και για τους τρεις Κλάδους των ΕΔ, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές της Υπηρεσίας και την αντίστοιχη Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία, ενώ η εφαρμοζόμενη μεθοδολογία είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τη διεθνή πρακτική και βιβλιογραφία (μέθοδοι ISO, FDA, κ.λπ.) και επικαιροποιείται συνεχώς. Σε ετήσια βάση, διενεργούνται  περισσότερες από 30.000 αναλύσεις.

5.Το ΚΒΙΕΣ, υποστηρίζει υγειονομικά, το 50% της δύναμης των στρατιωτικών σκύλων και διενεργεί σχολεία εκπαίδευσής τους. Η κτηνιατρική κλινική δέχεται 200 - 300 περιστατικά ετησίως και πραγματοποιεί κατά μέσο όρο 125 χειρουργικές επεμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.