Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Κι όμως υπάρχει Κέντρο Βιολογικών Ερευνών Στρατού


Η πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο γραφείο τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, από το Συνταγματάρχη Νίκο Φανιό και την ομάδα του συνεχίζεται καθημερινά. Αν και ως kranosgr έχουμε επισημάνει πολλές φορές για κάποιες τεχνικές ''ελλείψεις'' όπως το κανάλι του ΓΕΣ στο youtube το οποίο λείπει από την ενημέρωση  και θεωρείται απαραίτητο, παρόλα αυτά οφείλουμε να δεχθούμε ότι γίνεται μια σοβαρή και αξιόλογη προσπάθεια έτσι ώστε οι αναγνώστες να ενημερώνονται χωρίς διακρίσεις, αντικειμενικά για όλες τις υπηρεσίες και τα πρόσωπα που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο Στρατό Ξηράς. Και όταν λέμε πρόσωπα αναφερόμαστε  από τον τελευταίο Στρατιώτη και Υπάλληλο του πολιτικού προσωπικού μέχρι και τον Αρχηγό Αντιστράτηγο Στεφανή.
Στρατός δεν είναι μόνο οι ασκήσεις, οι μονάδες πρώτης γραμμής και τα φυλάκια. Στρατός είναι και όλες οι υπηρεσίες και οι σχηματισμοί του που μπορεί να θεωρούνται δεύτερης γραμμής αλλά με τη δική τους βαρύνουσα και πολλαπλασιαστικής ισχύος πολύτιμη συνδρομή, εξασφαλίζεται η συντήρηση και ενισχύεται η βεβαιότητα του μαχητή ώστε η πρώτη γραμμή να μην καταρρεύσει.





Σήμερα οι αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το Κέντρο Βιολογικών Ερευνών του Στρατού Ξηράς (ΚΒΙΕΣ) το οποίο αποτελεί Κτηνιατρική μονάδα του Στρατού με αποστολή:


α.Τον υγειονομικό και τεχνολογικό - ποιοτικό έλεγχο των τροφίμων που προορίζονται για τις Ένοπλες Δυνάμεις, από τα πρώτα στάδια της επεξεργασίας, μέχρι την κατανάλωση, καθώς και του νερού.
β.Τον έλεγχο του περιβάλλοντος σε σχέση με ραδιολογικές, χημικές και βιολογικές ρυπάνσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ασύμμετρων απειλών, σε συνεργασία με στρατιωτικούς και πολιτικούς φορείς κατά περίπτωση.
γ.Την υγειονομική και εκπαιδευτική υποστήριξη των στρατιωτικών σκύλων.





2.Το ΚΒΙΕΣ εδρεύει στο Στρατόπεδο «ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ» (Παλαιά Πεντέλη Αττικής), εντός του κτηρίου του 414 ΣΝΕΝ. Το τμήμα της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Σκύλων (Κτηνιατρική Κλινική - Τμήμα Εκπαίδευσης), έχει αναπτυχθεί στο Στρατόπεδο «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α΄» (Χαϊδάρι Αττικής).


3.Για την επίτευξη της αποστολής του, το ΚΒΙΕΣ διαθέτει:
α.Εργαστήρια Ελέγχου Τροφίμων και Νερών (Μικροβιολογικό, Χημικό, Ιστολογικό, Παρασιτολογικό) και Τμήμα Περιβαλλοντολογικού Ελέγχου.
β.Κτηνιατρική κλινική και τμήμα υποστήριξης στρατιωτικών σκύλων.






4.Tα εργαστήρια, διενεργούν εξετάσεις τροφίμων – ποτών και νερού, που προορίζονται και για τους τρεις Κλάδους των ΕΔ, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές της Υπηρεσίας και την αντίστοιχη Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία, ενώ η εφαρμοζόμενη μεθοδολογία είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τη διεθνή πρακτική και βιβλιογραφία (μέθοδοι ISO, FDA, κ.λπ.) και επικαιροποιείται συνεχώς. Σε ετήσια βάση, διενεργούνται  περισσότερες από 30.000 αναλύσεις.

5.Το ΚΒΙΕΣ, υποστηρίζει υγειονομικά, το 50% της δύναμης των στρατιωτικών σκύλων και διενεργεί σχολεία εκπαίδευσής τους. Η κτηνιατρική κλινική δέχεται 200 - 300 περιστατικά ετησίως και πραγματοποιεί κατά μέσο όρο 125 χειρουργικές επεμβάσεις.

























Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Κι όμως υπάρχει Κέντρο Βιολογικών Ερευνών Στρατού
Κι όμως υπάρχει Κέντρο Βιολογικών Ερευνών Στρατού
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhYT4GXC9EklH_5gk5ANE5EmL6Au2z3hv-XHo7CpvrqRx1vrma0flHlrHamsJAYlLY1PKmRKz6Q1MTFreAp8rQECjH-PgrpZuk6ulVDzAUO2C_EFd5EcOWbSZeslkDHcAX4iruoKsbW6DI/s640/unnamed.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhYT4GXC9EklH_5gk5ANE5EmL6Au2z3hv-XHo7CpvrqRx1vrma0flHlrHamsJAYlLY1PKmRKz6Q1MTFreAp8rQECjH-PgrpZuk6ulVDzAUO2C_EFd5EcOWbSZeslkDHcAX4iruoKsbW6DI/s72-c/unnamed.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/05/blog-post_973.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/05/blog-post_973.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy