Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Τουρκικό παραλήρημα για δύο Ελληνικά νησιά


 «Ενόχλησε» η επίσκεψη Καμμένου σε Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι.
 Στο Φαρμακονήσι έχει τοποθετηθεί ισχυρή στρατιωτική δύναμη, που επικυρώνει την ελληνική κυριαρχία, αλλά και διαθέτει την ετοιμότητα να απαντήσει άμεσα σε πιθανή τουρκική εχθρική ενέργεια.





Την έντονη αντίδραση της Τουρκίας προκάλεσε η επίσκεψη, ανήμερα του Πάσχα, του ΥΠΕΘΑ Πάνου Καμμένου, στα­ ακριτικά νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι, στο Ανατολικό Αιγαίο.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ εξαπέ­λυσε φραστική επιτέθηκε κατά του Έλληνα ΥΠΕΘΑ Πάνου Καμμένου, επειδή επισκέφτηκε δύο νησιά του Αιγαίου, που, όπως υποστηρίζει, δεν έχει διευκρινιστεί το κυριαρχικό τους καθεστώς. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έθεσε ευθέως θέμα εθνικής κυριαρχίας για το Αγαθονήσι, ενώ ήταν κατηγορηματικός σχετικά με το Φαρμακονήσι, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για τουρκική νησίδα. Η επίσκεψη του Π. Καμμενου έγινε πρωτοσέλι­δο στον τούρκικο Τύπο και κυρίως στον κεμαλικό (εφη­μερίδα «Sozcu»), καθώς και οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας.





Το Αγαθόνήσι είναι ελληνικό νησί με μόνιμο πληθυ­σμό σχεδόν 300 κατοίκων, με σχολεία, με υποδομές, με στρατιωτική και αστυνομική δύναμη, με κάθε κυριαρχικό δικαίωμα και, προφανώς, κάθε Έλληνας πολίτης και κυβερνητικός αξιωματούχος έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να το επισκέπτονται, οπότε θελήσουν, χωρίς να ζητούν την άδεια της Τουρκίας. Το Φαρμακονήσι είναι ένα μικρό ελληνικό νησί του νότιου Αιγαίου στα Δωδε­κάνησα. Η απόσταση από τα παράλια της Μικρός Ασίας είναι 5,5 ν.μ. και βόρεια του, στα 0,5 ν.μ., βρίσκεται το Αγαθονήσι. Είναι άνυδρο και βραχώδες. Οι τελευταίοι κάτοικοι έφυγαν το 1974.





Στο Φαρμακονήσι έχει τοποθετηθεί ισχυρή στρατιωτική δύναμη, που επικυρώνει την ελληνική κυριαρχία, αλλά και διαθέτει την ετοιμότητα να απαντήσει άμεσα σε πιθανή τουρκική εχθρική ενέργεια. Στην περιοχή του Φαρμακονησίου δημιουργούνται συχνά διάφορα επει­σόδια, με υπαιτιότητα της τουρκικής πλευράς, με υπερπτήσεις πολεμικών αεροσκαφών, καθώς και με διακίνηση μεταναστών και ναυτικές προκλήσεις.

Χρήστος Α. Καπούτσης
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-28/04/2017)

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Τουρκικό παραλήρημα για δύο Ελληνικά νησιά
Τουρκικό παραλήρημα για δύο Ελληνικά νησιά
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqPxQLJVz4Xs88TCyr3_Ib0qbii4UMNNfw6wCUTeTbAO7SkStCELyDvh0ch378sYl0E-RzaykmTjJFbskgRDil2_g-GSD9l_TU49MzAGGG413btuIkGTbrcAiz_EXAFzpuio4U24A9JRI/s640/15_big.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqPxQLJVz4Xs88TCyr3_Ib0qbii4UMNNfw6wCUTeTbAO7SkStCELyDvh0ch378sYl0E-RzaykmTjJFbskgRDil2_g-GSD9l_TU49MzAGGG413btuIkGTbrcAiz_EXAFzpuio4U24A9JRI/s72-c/15_big.JPG
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/05/blog-post_92.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/05/blog-post_92.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy