Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Ανακοίνωση της ΑΝΕΑΕΔ για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης

     
Με την κατάθεση του σχεδίου νόμου για την εφαρμογή των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων (τα λεγόμενα μέτρα και αντίμετρα), η Κυβέρνηση επιλέγει την  περαιτέρω φτωχοποίηση και την πλήρη ανατροπή των κοινωνικών, ασφαλιστικών, εργασιακών, μισθολογικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων που έχουν κατακτηθεί με πολύχρονους αγώνες. Προφανέστατα δημιουργείται σύγχυση και μεγάλη ανησυχία για το παρόν και το μέλλον των κοινωνικών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων και των αποδοχών μας.

Η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ), αναλογιζόμενη το καθήκον της υπεράσπισης των Εθνικών  κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και την υποχρέωση της διατήρησης του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων   καλεί την Κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου που έχει καταθέσει.  
   Η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ), εκφράζει τις σοβαρές ανησυχίες του συνόλου των αποστράτων συναδέλφων για τις επερχόμενες μεταβολές και τις διαφαινόμενες νέες μειώσεις στις ήδη πενιχρές συντάξιμες αποδοχές οι οποίες μέχρι σήμερα  έχων περικοπεί περίπου 60% και :

  1. Απαιτεί  την πλήρη εφαρμογή όλων  των τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων.
  2. Καλεί τα μέλη, τους φίλους της, όλες και όλους τους συναδέλφους να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας συμπαρατασσόμενοι  στους αγώνες του χειμαζόμενου ελληνικού λαού,  που θα γίνουν στις 17 και 18 Μαΐου 2017, με κορυφαίες την  Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που οργανώνουν οι Ομοσπονδίες προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας την Τετάρτη 17 Μαΐου και ώρα 17:00 στην πλατεία Κολοκοτρώνη (Παλιά Βουλή) και το απογευματινό συλλαλητήριο την Πέμπτη 18 Μαΐου ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.
3.    Επισημαίνοντας , σε κάθε τόνο και με κάθε τρόπο,  ότι στόχος της ήταν, είναι και θα είναι  η αποκατάσταση του συνόλου των αδικιών που μέχρι σήμερα έχουμε υποστεί, όπως το  σύνολο των άδικων περικοπών που επήλθαν και εξαΰλωσαν τις συντάξεις μας με τους προηγούμενους μνημονιακούς  νόμους (Ν 3833/10, 3865/10, 4002/11, 4023/12, 4024/11 κλπ) και την λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών μας ταμείων, δηλώνει ότι  δεν θα δεχθούμε νέες άδικες και στοχευμένες  μεταβολές και περικοπές οι οποίες ουσιαστικά καταστρέφουν χιλιάδες οικογένειες συναδέλφων.
4.    Προχωράει άμεσα στην σύνταξη μελέτης και διατύπωση προτάσεων και παράλληλα (πέρα αυτής της δημόσιας πρόσκλησης)  θα αποστείλει πρόσκληση στους φορείς, συλλόγους, ενώσεις, ομοσπονδία για άμεση συνάντηση με σκοπό την εξέταση, αποτίμηση, εκτίμηση καταστάσεως και προγραμματισμό των όποιων ενεργειών και δράσεων.

Για το Δ.Σ.
                             Ο   Γραμματέας                                               Ο Πρόεδρος
 
                          Ευθύμιος  Γκιτέρσος                                         Γιώργος Ροΐδης

( Για την Αθήνα
·         Τετάρτη 17/5
Ø  Ώρα 10.00 στην Πλατεία Εθν. Αντίστασης (Κοτζιά) στο πλάι Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων.
Ø  Ώρα 17.00 στην πλατεία Κολοκοτρώνη (Παλιά Βουλή), στην Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που οργανώνουν οι Ομοσπονδίες προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας
·         Πέμπτη 18/5
Ø  Ώρα 10.00 στην Πλατεία Εθν. Αντίστασης (Κοτζιά) στην  πανσυνταξιουχική συγκέντρωση.

Ø Ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου σε απογευματινό συλλαλητήριο )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.