Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων στις 18 Μαΐου 2017, το Πολεμικό Μουσείο, σε συνεργασία με το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), το οποίο επέλεξε για το 2017 το θέμα: «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα Μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται», θα συμμετάσχει με ανέκδοτα έργα από σπάνια συλλογή λιθογραφιών ως αγωγός διάδοσης ιστορικών γεγονότων της περιόδου 1912-1922.

Η συλλογή θα εκτεθεί στον εκθεσιακό χώρο του 1ου  ορόφου του ΠΜ και θα τιτλοφορείται: «1912-1922. Επί τον τύπον των ... λίθων» - Λιθογραφίες των Βαλκανικών Πολέμων, του Μεγάλου Πολέμου αλλά και της Μικρασιατικής Εκστρατείας “διηγούνται” ιστορίες αμφισβήτησης, διαφωνίας, διένεξης, διχασμού αλλά και συμφωνίας δύο μεγάλων πολιτικών ανδρών του 20ού αιώνα.

Η είσοδος στο μουσείο θα είναι ελεύθερη.
Θα πραγματοποιηθούν οργανωμένες ξεναγήσεις στην ελληνική γλώσσα στις 11:00,13:00,15:00,17:00 και στην αγγλική γλώσσα στις 16:00 καθώς και βιωματικό πρόγραμμα σε μαθητές Δημοτικού στις 17:00, με ελεύθερη συμμετοχή.


Τμήμα τής Μπάντας (ορχήστρα) τού Πολεμικού Ναυτικού θά καλύψει μέ τίς μελωδίες της την «Διεθνή Ημέρα Μουσείων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.