Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

Καμμένος: Δικαιώθηκα για το «θερμό επεισόδιο» στην Κύπρο παρότι ο ένας με έλεγε σφουγγαρίστρα και ο άλλος ακροδεξιό


Κεκλεισμένων των θυρών απόρρητη ενημέρωση για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο προανήγγειλε στα μέλη της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος ταυτόχρονα δήλωσε δικαιωμένος για το προ μηνών δήλωση του για το «θερμό επεισόδιο» από πλευράς Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Επίσης, άσκησε δριμεία κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας τες πως εκείνες ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση των αμυντικών. «Ελληνικά ήταν τα χέρια που έβγαλαν τα μάτια της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ταυτόχρονα πως σήμερα πλέον «το ΥΕΘΑ με εντολή Πρωθυπουργού φροντίζει ώστε κάθε προμήθεια να έχει την συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας».
Παράλληλα, ανακοίνωσε επενδύσεις στην Ελληνική Βιομηχανία Όπλων από μεγάλη εταιρεία της Ν.Αφρικής μέχρι και το καλοκαίρι. Όπως είπε, στην ΕΛΒΟ θα έρθει «υλικό που θα μεταφερθεί από την Μέση Ανατολή για να εκσυγχρονισθεί, βοηθώντας έτσι την εταιρεία να αποτελέσει ένα από τα διαμάντια της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας μέσα στο καλοκαίρι».

Ο κ. Καμμένος δήλωσε δικαιωμένος, αφού «έστω και μετά από καιρό επιβεβαιώνεται ότι είχαν βάση όσα είχα πει τον Μάρτιο στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι η Τουρκία θα δημιουργήσει επεισόδιο».
«Είχαμε στα χέρια μας τα ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Τουρκία και φαινόταν ότι ετοιμάζεται για επεισόδια στο οικόπεδο 6», είπε και πρόσθεσε: «Συγκεκριμένα, ετοιμαζόταν να στείλει το Μπαραμπαρός για να εμποδίσει την Total να κάνει άντληση. Τα ΝΟΤΑΜ αναφέρονταν στην 1η Μαΐου και τα διαρρεύσαμε για να ενημερωθεί και να προετοιμαστεί η κοινή γνώμη και οι διεθνείς οργανισμοί». Και εν συνεχεία σχολιάζοντας την τότε στάση της αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι «ο ένας με έλεγε σφουγγαρίστρα και ο άλλος ακροδεξιό. Εμείς όμως δικαιωθήκαμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.