Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Αποκλειστικές φωτογραφίες από το σημείο της συντριβής του Ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας


Σαράντα έξι ημέρες  πέρασαν από το μοιραίο εκείνο πρωινό της 19ης Απριλίου 2017, όταν σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα του ελικοπτέρου Χιούι, που κόστισε τη ζωή σε 4 στελέχη του Στρατού Ξηράς και που βύθισε στο πένθος τις Ένοπλες Δυνάμεις και μαζί τους ολόκληρο τον Ελληνικό λαό.

Ήταν γύρω στις 7 το πρωί, όταν ελικόπτερο του ΣΞ τ. UH-1H, με πέντε επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη, κατέπεσε στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας. Άμεσα αναλήφθηκε επιχείρηση έρευνας-διάσωσης, υπό τον συντονισμό του ΕΘΚΕΠΙΧ/ΓΕΕΘΑ με την παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας.


Δυστυχώς όμως, από την επιτόπια έρευνα εντοπίστηκαν τέσσερις σοροί επιβαινόντων, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν. Νεκροί είχαν ανασυρθεί οι Υποστρατήγος Ιωάννης Τζανιδάκης, Συνταγματάρχης (ΤΘ) Θωμάς Αδάμος, Ταγματάρχης (ΑΣ) Δημοσθένης Γούλας και ο Υπολοχαγός (ΑΣ) Κωνσταντίνος Χατζής. Από το τραγικό δυστύχημα γλίτωσε από θαύμα η Αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα, η οποία εντοπίστηκε τραυματισμένη και μεταφέρθηκε στο 424 ΓΣΝ Θεσσαλονίκης και αυτή τη στιγμή βρίσκεται πίσω στην αγκαλιά της οικογένειάς της.

Σήμερα, ημέρα της Αναλήψεως του Κυρίου, οι συνάδελφοι, φίλοι και συνεργάτες των πεσόντων Αξιωματικών, τίμησαν τη μνήμη τους στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της 1ης Στρατιάς. Με πρωτοβουλία του Στρατηγού Δκτη του σχηματισμού Δημόκριτου Ζερβάκη, τελέσθηκε μνημόσυνο για τους πεσόντες αξιωματικούς με την παρουσία όλων των στελεχών του επιτελείου της 1ης Στρατιάς. 
Σε λίγες ημέρες, όπως είχαμε δημοσιεύσει και σε προηγούμενη ανάρτησή μας, θα πραγματοποιηθεί το επίσημο μνημόσυνο στον τόπο της τραγωδίας στο Σαραντάπορο, εκεί όπου η 1η Στρατιά κατασκευάζει μνημείο για τους πεσόντες Αξιωματικούς. Παρόντες αναμένεται να είναι εκτός από τις οικογένειες των θυμάτων και σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου  Εθνικής Άμυνας.
Το kranosgr εξασφάλισε και σας παρουσιάζει σήμερα εικόνες από τον τόπο της τραγωδίας, όπου φαίνονται τα ηλεκτροφόρα καλώδια που φέρεται ακούμπησε το μοιραίο ελικόπτερο καθώς και το μνημείο που ανεγείρει η 1η Στρατιά. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.