Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Συνταγματάρχης (ΔΒ) Νικόλαος Φανιός: "Επένδυση του Στρατού Ξηράς στην εξωστρέφεια με Ευθύνη, Συνείδηση, ποιοτική Προσφορά"

Εξαιρετικό Ρεπορτάζ της συναδέλφου Τζίνας Δαβιλά για το iPorta.gr: 






Ανέλαβε προ διετίας τα απαιτητικά καθήκοντα του Εκπρόσωπου Τύπου του ΓΕΣ. Ο Συνταγματάρχης Διαβιβάσεων Νικόλαος Φανιός είναι ευγενής, ακριβής, σαφής, ταχύτατος, εξυπηρετικός, υπεύθυνος, με καλή αίσθηση του χιούμορ, σε ανοιχτή ακρόαση για τους δημοσιογράφους που επιζητούν έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση και σχεδόν σε εικοσιτετράωρη βάση στις ανταποκρίσεις που αφορούν στον εξαιρετικά απαιτητικό ρόλο τουΕκπροσώπου Τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Γεννήθηκε το 1966 στη Ρόδο, έχει καταγωγή από τα Μαριτσά Ρόδου από την πλευρά του πατέρα- που υπήρξε επίσης Αξιωματικός- και την Κάλυμνο, το νησί των σφουγγαράδων, από την μητέρα του. Επέλεξε την Ευελπίδων για τις σπουδές του τον καιρό που οι περισσότεροι συνομήλικοι και συντοπίτες του ασχολούνταν με τις επιχειρήσεις και τον Τουρισμό. Η επιλογή του τον δικαιώνει καθώς σήμερα η Ελλάδα έχει τεράστια ανάγκη από ικανούς και καλλιεργημένους αξιωματικούς που δεν εγκλωβίζονται σε στερεότυπες αντιλήψεις, αλλά διαθέτουν διευρυμένο πνεύμα.





Ο Συνταγματάρχης Φανιός εκτός από την έμφυτη ευγένειά του και την προσωπική του ικανότητα να διαχειρίζεται με ευχέρεια και αποτελεσματικότητα τον ρόλο του Εκπροσώπου Τύπου του Στρατού, έχει και την καλοτυχία από τον Ιανουάριο του 2017 να συνεργάζεται άμεσα με τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή του οποίου διαρκές όραμα –μεταξύ άλλων καινοτόμων επιδιώξεων και προοπτικών του που τον καθιστούν ξεχωριστό - είναι η εξωστρέφεια του Στρατού Ξηράς με τρόπο που να στοιχειοθετεί την παρουσία του Στρατού ως αληθινά απαραίτητη για τη ζωή των Ελλήνων πολιτών, πέρα από την Άμυνα της Πατρίδας.





Εδώ ταιριάζει το «ήρθε κι έδεσε». Γνωρίζοντας την τελευταία διετία την ποιοτική παρουσία του Συνταγματάρχη Φανιού στο ΓΕΣ και παρακολουθώντας στενά τον τρόπο που διεκπεραιώνει τα καθημερινά του καθήκοντα, διαπιστώνεται η πρωτοποριακή και καινοτόμος οδός της εξωστρέφειας του Στρατού Ξηράς. Έτσι, δημιουργεί και το «πρόσωπο» του ΓΕΣ στο facebook ώστε να έχουν όλοι οι πολίτες της Ελλάδας διαρκή και άμεση ενημέρωση από το πιο αξιόπιστο πρόσωπο: τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΓΕΣ.

Ο ίδιος ο Συνταγματάρχης Φανιός, με την ευελιξία της σκέψης του, που καθιστά στα μάτια μας σεβάσμιους όλους τους συναδέλφους του, απαντώντας σε ερώτηση του iPorta.gr σχετικά με την εξωστρέφεια και τις "κόκκινες γραμμές" του Στρατού, αλλά και την διαρκή επικοινωνία του με τους πολίτες μέσω facebook επισημαίνει:





«Χαίρομαι πάρα πολύ που έχετε παρατηρήσει ότι «επενδύουμε» στην εξωστρέφεια. Αυτή, πράγματι, είναι συνειδητή επιλογή της Ιεραρχίας του Στρατού Ξηράς. Η εξωστρέφεια είναι βασική αρχή, ενταγμένη στο Πλαίσιο Αρχών Διοίκησης, του Αρχηγού Στρατού, του Αντιστρατήγου Αλκιβιάδη Στεφανή. Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, διότι ο Στρατός μας, αποτελεί έναν σύγχρονο οργανισμό, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή και δυναμική αλληλεπίδραση με το εξωτερικό του περιβάλλον. Γι΄αυτό, σε τεχνικό επίπεδο δημιουργήσαμε εκείνα τα εργαλεία, αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες, για να εξάγουμε προς το κοινωνικό σύνολο, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων τις πολυεπίπεδες δράσεις του Στρατού μας, τόσο στον τομέα της βασικής του αποστολής που είναι η άμυνα της Χώρας, όσο και στην ευρύτερη συμμετοχή του στις κοινωνικές διεργασίες και στην κοινωνική προσφορά.


Ευχόμαστε ποτέ να μη χρειαστεί να εμπλακούμε σε οποιαδήποτε μορφής πολεμική επιχείρηση, αλλά εάν αυτό συμβεί, θεωρούμε ότι όλοι οι πυλώνες της Χώρας μας πρέπει να εμπλακούνε. Ο Ελληνικός Στρατός πρέπει να είναι στενά συνδεδεμένος με τον Ελληνικό λαό και για να γίνει αυτό, πρέπει από την περίοδο της ειρήνης, να του προσφέρουμε και να του προβάλλουμε τις εξαιρετικές, με τις δράσεις εξωστρέφειάς μας, δυνατότητες που έχουμε.


Σε ό,τι αφορά «κόκκινες γραμμές», δεν υφίστανται για τον Στρατό Ξηράς.


Η δέσμευσή μας είναι μία και είναι καταλυτική, απόλυτη, ενώ βηματοδοτεί και την καθημερινότητά μας. Αυτή είναι η υλοποίηση της αποστολής μας».


Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι ο Συνταγματάρχης Διαβιβάσεων Νικόλαος Φανιός εργαζόμενος εκτός συμβατού ωραρίου παρέχει πληροφορίες που αφορούν στην ευθύνη δράσεων του Στρατού Ξηράς στρατιωτικού, αλλά και κοινωνικού χαρακτήρα, λ.χ.: εθελοντισμός σε περιβαλλοντικές-κοινωνικές δραστηριότητες, σε έκτακτες ανάγκες με τα μέσα που διαθέτει (π.χ, αερομεταφορές ασθενών από την νησιωτική στην ηπειρωτική Ελλάδα, συνδρομή σε πυρκαγιές, σε σεισμούς, στη συντήρηση και συμμετοχή έργων για την διευκόλυνση της ζωής των πολιτών σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας).





Για να πιάσουν τόπο τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη που πολλοί ελάτρεψαν, λίγοι εφάρμοσαν: «Να αγαπάς την ευθύνη»._


Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Συνταγματάρχης (ΔΒ) Νικόλαος Φανιός: "Επένδυση του Στρατού Ξηράς στην εξωστρέφεια με Ευθύνη, Συνείδηση, ποιοτική Προσφορά"
Συνταγματάρχης (ΔΒ) Νικόλαος Φανιός: "Επένδυση του Στρατού Ξηράς στην εξωστρέφεια με Ευθύνη, Συνείδηση, ποιοτική Προσφορά"
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg_TuCxkhfaVYWHzAndBQctUiniC0U11WzkNYWIU_1HX023QbWKiWmw0syBe5vl5xzpzOUrbH0FDaBPNjEEqAzf3-3Ria0pDTwxjCKIPct3Jc_9VaXhoirwh99l3mxWkP6IAwiADmg7YOY/s640/fanios-ges.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg_TuCxkhfaVYWHzAndBQctUiniC0U11WzkNYWIU_1HX023QbWKiWmw0syBe5vl5xzpzOUrbH0FDaBPNjEEqAzf3-3Ria0pDTwxjCKIPct3Jc_9VaXhoirwh99l3mxWkP6IAwiADmg7YOY/s72-c/fanios-ges.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/05/blog-post_615.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/05/blog-post_615.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy