Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Εθνοφύλακες Ροδόπης «ταχείας αντιδράσεως»

Κάποιοι συμπατριώτες και συμπολίτες μας τα ξημερώματα της Κυριακής 7/5/2017 κλήθηκαν ξαφνικά να λειτουργήσουν ως αποτρεπτική δύναμη  «αντιμετωπίζοντας» εχθρικές δυνάμεις που επιχείρησαν να εισβάλουν στη Θράκη.
Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσής τους, οι Δυνάμεις Εθνοφυλακής Ν. Ροδόπης και Ν. Ξάνθης συμμετείχαν από κοινού και σε ρεαλιστικούς χρόνους σε μία άσκηση που έλαβε χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης, και περιλάμβανε δοκιμή υφιστάμενων σχεδίων  στα πλαίσια του ρόλου και της αποστολής που έχουν τα Τάγματα Εθνοφυλακής .

Τα σενάρια της άσκησης προέβλεπαν μεταξύ άλλων: α)επίταξη  πολιτικών οχημάτων για τη χρήση τους από μονάδες εθνοφυλακής β)εξάλειψη αεροπρογεφυρώματος  γ) εκκαθάριση συγκροτήματος οικιών σε συνεργασία με τεθωρακισμένα και βαρέα όπλα πεζικού και δ) οργάνωση – λειτουργία σημείου ελέγχου (check point)
Την άσκηση παρακολούθησε ο ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς  ο οποίος κι επιβεβαίωσε το αξιόμαχο των Μονάδων Εθνοφυλακής και το υψηλό ηθικό των Εθνοφυλάκων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.