Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Εξαιρετικό Αφιέρωμα του ΓΕΣ για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας



Συνεχίζει την παράδοση ο Εκπρόσωπος τύπου του ΓΕΣ Συνταγματάρχης Νίκος Φανιός, ο οποίος από την πρώτη χρονιά ανάληψης των καθηκόντων του στο γραφείο τύπου ετοιμάζει με το επιτελείο του και αποστέλλει ειδικό αφιέρωμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας.





Ως σύζυγος στελέχους των ΕΔ γνωρίζει και ο ίδιος πολύ καλά από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ελληνίδες Μητέρες Στρατιωτικοί λόγω της απαιτητικής φύσεως του επαγγέλματος και των οικογενειακών υποχρεώσεων. Γι αυτό πάντα τις στηρίζει και δεν τις ξεχνά όχι μόνο στα ετήσια αφιερώματα αλλά και σε δραστηριότητες που προβάλλονται από το ΓΕΣ. Η Ελληνίδα Μητέρα Στρατιωτικός βρίσκεται πάντα μέσα στο κάδρο της ενημέρωσης του ΓΕΣ.
Από την πλευρά μας ως kranosgr και με αφορμή το αφιέρωμα του Γενικού Επιτελείου Στρατού, επιλέξαμε να προβάλουμε από το αρχείο μας στην κεντρική φωτό ένα πρόσωπο που μας έκανε όλους υπερήφανους. Πρόκειται για την Ελληνίδα Μητέρα Στρατιωτικό, Δεκανέα Βασιλική Μπουμπουλούδη από την Αλεξανδρούπολη, η οποία έγινε γνωστή στο Πανελλήνιο, όταν ανέβηκε στον ιστό για να ξεδιπλώσει την Ελληνική Σημαία.
Δείτε το καταπληκτικό βίντεο του ΓΕΣ, ενώ ακολουθεί και ένα ιστορικό που ετοιμάσαμε για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας.





H Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας είναι μέρα εορτασμού της μητρότητας και των ευχαριστιών προς τη μητέρα, μια γιορτή με αρχαιοελληνικές αναφορές στην λατρεία της θεάς Κυβέλης, της μητέρας των θεών, όπως την προσφωνεί ο Πίνδαρος («Κυβέλα, Μάτερ θεών»).
Στη σύγχρονη εποχή, η Αμερικανίδα κοινωνική ακτιβίστρια Άννα Μαρία Τζάρβις (1864-1948) ήταν αυτή που είχε πρώτη την ιδέα να καθιερωθεί μια ιδιαίτερη ημέρα προς τιμή της μητέρας.
Οι προσπάθειές της ευοδώθηκαν τελικά στις 9 Μαΐου του 1914, όταν ο τότε Αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Γουίλσον υπέγραψε προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία η Ημέρα της Μητέρας καθιερωνόταν ως εθνική εορτή τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.





Έκτοτε, πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου (14 Μαΐου το 2017).





H Τζάρβις επέλεξε το λευκό γαρύφαλλο ως το λουλούδι-σύμβολο της Ημέρας της Μητέρας, επειδή «το λευκό του χρώμα συμβολίζει την αλήθεια, την αγνότητα και τη φιλευσπλαχνία της μητρικής αγάπης· το άρωμά του, τη μνήμη και τις προσευχές της».


Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Εξαιρετικό Αφιέρωμα του ΓΕΣ για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας
Εξαιρετικό Αφιέρωμα του ΓΕΣ για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgi89zbKQ5tD7FEMall5erkikD9P_nRb56jqFp0cXtXXvhD6yOWepNCGzp4KPmxXsptUqN2MT8nErIkBP8mA2c_tgUxVR8vMCLCD7DBttQoK8BRspH7WwrZcs_sNmMvPGJ8JUgKR8c63vQ/s640/twe5twe5_001.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgi89zbKQ5tD7FEMall5erkikD9P_nRb56jqFp0cXtXXvhD6yOWepNCGzp4KPmxXsptUqN2MT8nErIkBP8mA2c_tgUxVR8vMCLCD7DBttQoK8BRspH7WwrZcs_sNmMvPGJ8JUgKR8c63vQ/s72-c/twe5twe5_001.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/05/blog-post_514.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/05/blog-post_514.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy