Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

Εξαιρετικό Αφιέρωμα του ΓΕΣ για την Παγκόσμια Ημέρα της ΜητέραςΣυνεχίζει την παράδοση ο Εκπρόσωπος τύπου του ΓΕΣ Συνταγματάρχης Νίκος Φανιός, ο οποίος από την πρώτη χρονιά ανάληψης των καθηκόντων του στο γραφείο τύπου ετοιμάζει με το επιτελείο του και αποστέλλει ειδικό αφιέρωμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας.

Ως σύζυγος στελέχους των ΕΔ γνωρίζει και ο ίδιος πολύ καλά από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ελληνίδες Μητέρες Στρατιωτικοί λόγω της απαιτητικής φύσεως του επαγγέλματος και των οικογενειακών υποχρεώσεων. Γι αυτό πάντα τις στηρίζει και δεν τις ξεχνά όχι μόνο στα ετήσια αφιερώματα αλλά και σε δραστηριότητες που προβάλλονται από το ΓΕΣ. Η Ελληνίδα Μητέρα Στρατιωτικός βρίσκεται πάντα μέσα στο κάδρο της ενημέρωσης του ΓΕΣ.
Από την πλευρά μας ως kranosgr και με αφορμή το αφιέρωμα του Γενικού Επιτελείου Στρατού, επιλέξαμε να προβάλουμε από το αρχείο μας στην κεντρική φωτό ένα πρόσωπο που μας έκανε όλους υπερήφανους. Πρόκειται για την Ελληνίδα Μητέρα Στρατιωτικό, Δεκανέα Βασιλική Μπουμπουλούδη από την Αλεξανδρούπολη, η οποία έγινε γνωστή στο Πανελλήνιο, όταν ανέβηκε στον ιστό για να ξεδιπλώσει την Ελληνική Σημαία.
Δείτε το καταπληκτικό βίντεο του ΓΕΣ, ενώ ακολουθεί και ένα ιστορικό που ετοιμάσαμε για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας.

H Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας είναι μέρα εορτασμού της μητρότητας και των ευχαριστιών προς τη μητέρα, μια γιορτή με αρχαιοελληνικές αναφορές στην λατρεία της θεάς Κυβέλης, της μητέρας των θεών, όπως την προσφωνεί ο Πίνδαρος («Κυβέλα, Μάτερ θεών»).
Στη σύγχρονη εποχή, η Αμερικανίδα κοινωνική ακτιβίστρια Άννα Μαρία Τζάρβις (1864-1948) ήταν αυτή που είχε πρώτη την ιδέα να καθιερωθεί μια ιδιαίτερη ημέρα προς τιμή της μητέρας.
Οι προσπάθειές της ευοδώθηκαν τελικά στις 9 Μαΐου του 1914, όταν ο τότε Αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Γουίλσον υπέγραψε προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία η Ημέρα της Μητέρας καθιερωνόταν ως εθνική εορτή τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Έκτοτε, πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου (14 Μαΐου το 2017).

H Τζάρβις επέλεξε το λευκό γαρύφαλλο ως το λουλούδι-σύμβολο της Ημέρας της Μητέρας, επειδή «το λευκό του χρώμα συμβολίζει την αλήθεια, την αγνότητα και τη φιλευσπλαχνία της μητρικής αγάπης· το άρωμά του, τη μνήμη και τις προσευχές της».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.