Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Επίσκεψη Ειδικής Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ Καλλιόπης Παπαλεωνίδα στο Γ΄ και Δ΄ Σώμα Στρατού


Η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κα Καλλιόπη Παπαλεωνίδα, πραγματοποίησε επίσκεψη στην περιοχή του Γ΄ και Δ΄ ΣΣ από 15 – 19 Μαΐου 2017, όπου και επισκέφθηκε το 424 ΓΝΕΝ, την ΣΣΑΣ, το 308 ΠΕΒ, το Οχυρό Εχίνου την ΤΑΞΥΠ και Μονάδες αυτής.  
Η Ειδική Γραμματέας με την επίσκεψή της στους σχηματισμούς της Β.Ελλάδας ολοκλήρωσε τον κύκλο επισκέψεών της στην περιφέρεια, στους χώρους στους οποίους εργάζεται το Πολιτικό Προσωπικό του ΥΠΕΘΑ με στόχο τη γνωριμία με τους εργαζόμενους, καθώς και την επιτόπου ενημέρωσή της για τα προβλήματα που αυτοί αντιμετωπίζουν.
Στις ομιλίες της, τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην Ξάνθη, η Ειδική Γραμματέας έκανε μια σύντομη παρουσίαση των δράσεων του γραφείου της και του Ενιαίου Διοικητικού Τομέα, από την ανάληψη των καθηκόντων της, τον Σεπτέμβριο του 2016.
Όπως τόνισε, άμεσος στόχος της είναι η εκπόνηση του Οργανισμού του Πολιτικού Προσωπικού του ΥΠΕΘΑ, που αποτελεί πάγιο αίτημα, δεδομένου ότι, αφετέρου ο εν ισχύ οργανισμός χρονολογείται από το 2002 και δεν είναι εναρμονισμένος με την τρέχουσα πραγματικότητα των δομών του Υπουργείου, αφενός αποτελεί την αναγκαία προϋπόθεση για την εφαρμογή εργαλείων της Διοικητικής Μεταρρύθμισης που υλοποιείται αυτήν την περίοδο στη χώρα μας, όπως είναι η κινητικότητα, η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και οι κρίσεις των προϊσταμένων διευθύνσεων και τμημάτων.
Τα παραπάνω σχεδιάζονται με γνώμονα την ποιοτική αναβάθμιση του πολιτικού προσωπικού του ΥΠΕΘΑ και με τη δημιουργία των απαραίτητων δομών, όπως αυτή του Ενιαίου Διοικητικού Τομέα (ΕΔΤ) που, αν και έχει συσταθεί από το 1994, μέχρι σήμερα δεν έχει αποκτήσει διάρθρωση και συγκεκριμένη μορφή.
Κλείνοντας την ομιλία της, η Ειδική Γραμματέας τόνισε ότι η τρέχουσα περίοδος αποτελεί μια ιδιαίτερα γόνιμη συγκυρία γιατί εγκαινιάζεται μια νέα πολιτική διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού του ΥΠΕΘΑ, προσανατολισμένη στο μέλλον και αξιοποιώντας την εμπειρία, τεχνογνωσία και τη θεσμική μνήμη που αποτελούν οι μόνιμοι υπάλληλοι του Υπουργείου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.