Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

Συνυπηρέτηση Στελεχών με συζύγους ΕκπαιδευτικούςΣχετ: Νόμος 2946/2001 Αρθρο 21 (Όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 4139/2013, άρθρο 91)              Η κατάσταση στο απροχώρητο με το σοβαρό θέμα της συνυπηρέτησης των Στρατιωτικών με συζύγους εκπαιδευτικούς και οι οποίοι στον αριθμό ανέρχονται περί στις 8.000 και στους 3 κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων. Ενόψει των μεταθέσεων συνάδελφοι θα υποστούν διάλυση της οικογενειακής στέγης.

              Σύμφωνα με το σχετικό νόμο, «επιτρέπεται να αποσπώνται, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, σε υπηρεσίες του στενού δημόσιου τομέα κατά προτεραιότητα και σε περίπτωση έλλειψης υπηρεσιακών αναγκών σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στην «περιοχή» που υπηρετεί ο σύζυγός τους».

              Από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας και των εκάστοτε Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Εκπαιδεύσεων, η λέξη «περιοχή» ερμηνεύεται ποικιλότροπος κωφεύοντας. Αποτέλεσμα αυτού είναι παραδείγματα, όπου ο ένας σύζυγος υπηρετεί σε Στρατιωτική Μονάδα του Βόρειου Έβρου και η σύζυγός εκπαιδευτικός, υπηρετεί σε σχολείο στο νησί της Σαμοθράκης η σε μεμακρισμένη σχολική μονάδα. Η τοποθέτηση σε σχολική μονάδα εκτός του Δήμου υπηρέτησης και απόστασης άνω των 2ώρών από την κατοικία, δεν συνάδει με την ουσία του πνεύματος, της σχετικής νομοθεσίας που είναι η συνυπηρέτηση και η προστασία της οικογενειακής στέγης.

           Όπως αντιλαμβάνεστε η δυσκολία την οποία υφίστανται οι συνάδερφοι για την διατήρηση της οικογενειακής στέγης, είναι ανυπέρβλητη. Απαιτείται άμεσα η τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας περί συνυπηρέτησης και συγκριμένα στον ακριβή προσδιορισμό 


.05pt;">τη
ς  γενικής  έννοιας  «περιοχής»  η  οποία  θα  πρέπει  να οριοθετείται με κριτήρια δημοτικής υπαγωγής ή ανωτέρας χιλιομετρικής απόστασης.              Δεν θα πρέπει όμως να λησμονούμε το άρθρο 21 του Συντάγματος της Ελλάδας το οποίο αναφέρει ότι «Η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία  τελούν υπό την προστασία του Κράτους».               Παρακαλώ για την δημοσίευση και την ανάδειξη του θέματος.               Με εκτίμηση και σεβασμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.