Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Ενιαία Σχολή Υπαξιωματικών ΠΑ


ΘΑ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ.

«Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας» (ΣΜΥΑ) είναι και επισήμως το όνο­μα της νέας, ενιαίας σχολής υπαξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, ο Οργανισμός Λειτουργίας της οποίας, που αποτελεί και το «αλφαβητάρι» της λειτουργίας της, δημοσιεύτηκε πλέον στην Εφη­μερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Νο.70/19-5-2017) και αποτελεί νόμο του κράτους.

Πρόκειται για παραγωγική σχο­λή υπαξιωματικών της ΠΑ, που ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα της Τριτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως, διοικητικώς υπάγεται στη Διοίκη­ση Αεροπορικής Εκπαιδεύσεως (ΔΑΕ) και εδρεύει στην ιστορική Αεροπορική Βάση Δεκελείας στο Τατόι, ενώ η διάρκεια φοιτήσεως είναι τριετής. Οι απόφοιτοι της ΣΜΥΑ, άνδρες και γυναίκες, ονομάζονται μόνιμοι σμηνίες και λαμ­βάνουν αντιστοίχου κατευθύνσεως ειδικότητα.Οι μαθητές της σχολής λαμβά­νουν ακαδημαϊκή και στρατιωτική εκπαίδευση, ενώ αυτοί της ειδικότητος των ραδιοναυτίλων λαμβά­νουν και πτητική εκπαίδευση. Επί­σης, στον Οργανισμό Λειτουργίας της σχολής καθορίζεται όπως την 27η Ιουλίου κάθε έτους θα εορτάζεται η «Ημέρα της Σχολής», καθώς την ημέρα αυτή το 2016 αποφασίστηκε η δημιουργία της νέας ενιαί­ας σχολής υπαξιωματικών της ΠΑ. Πρώτος διοικητής της ΣΜΥΑ θα είναι ο μέχρι τώρα διοικητής της ΣΤΥΑ, Ταξίαρχος (I) Γεώργιος Φασούλας.


Του Λ.Σ ΜΠΛΑΒΕΡΗ-lsblav@gmail.com
(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ_SECRET-27/05/2017)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.