Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

Δαβάκης: Ερωτήματα για την αποτυχία της πρώτης προκήρυξης ΟΒΑ


Το θέμα της αποτυχίας της πρώτης προκήρυξης χιλίων θέσεων Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης έθεσε με Ερώτησή του στη Βουλή ο Βουλευτής Λακωνίας και π. Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Συγκεκριμένα, θέτει ερωτήματα για τις εκτιμήσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σχετικά με τους λόγους αυτής της αποτυχίας, καθώς και για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί για να εξασφαλίσει την επιτυχία της επαναληπτικής προκήρυξης.
Επιπλέον, ο κ. Δαβάκης αιτείται να πληροφορηθεί σχετικά με το γενικότερο σχεδιασμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την κάλυψη των άμεσων αναγκών στελέχωσης των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:
Τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΘΕΜΑ:
Αξιολόγηση προκήρυξης για Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης
Στα μέσα Μαρτίου 2017 δημοσιεύθηκαν οι προκηρύξεις για την ένταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις 1.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ).

Παρά την παράταση που δόθηκε, η διαδικασία έληξε άδοξα, με τον αριθμό των αιτήσεων να μην καλύπτει τον αριθμό των θέσεων που προκηρύχθηκαν. Αποτέλεσμα είναι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να προχωρήσει σε νέα προκήρυξη, αυτή τη φορά στα μέσα Μαΐου, με σκοπό την πλήρωση 348 θέσεων στον Στρατό Ξηράς.
Από το περιεχόμενο των νέων προκηρύξεων προκύπτει, μάλιστα, ότι η ζήτηση παραμένει υψηλή από πλευράς του Στρατού Ξηράς για κρίσιμες και δύσκολες ειδικότητες, όπως αυτή του τεχνικού προσωπικού και των χειριστών όλμων και αντιαρματικών.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
1.     Σε ποιους παράγοντες αποδίδεται η αποτυχία της πρώτης προκήρυξης για ανακατάταξη ΟΒΑ;

2.     Ποια κίνητρα δόθηκαν στην πρώτη προκήρυξη θέσεων ΟΒΑ στους οπλίτες και εφέδρους ώστε να επιλέξουν να ανακαταταγούν και σε ποιες βελτιωτικές αλλαγές έχει προβεί ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες πλήρωσης των θέσεων της επαναληπτικής προκήρυξης;
3.     Σε ποιες άλλες ενέργειες, πέραν της βραχείας ανακατάταξης οπλιτών και εφέδρων, σχεδιάζει να προβεί για να ικανοποιήσει τις άμεσες ανάγκες στελέχωσης των Ενόπλων Δυνάμεων;

Ο Ερωτών βουλευτής

Αθανάσιος Π. Δαβάκης
Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.